Cum s-a îmbogăţit familia lui Kate Middleton, viitoarea soţie a prinţului William

Cum s-a îmbogăţit familia lui Kate Middleton, viitoarea soţie a prinţului William

Michael şi Carole Middleton, părinţii lui Kate, au pus bazele Party Pieces

Averea familiei viitoarei soţii a Prinţului William ar putea fi de 30 milioane de lire sterline, mare parte a banilor provenind din afacerea lor de obiecte pentru petrecere, numită Party Pieces.

Daily Mail a făcut o analiză a veniturilor lui Michael şi Carole Middleton, părinţii lui Kate, viitoarea soţie a Prinţului William al Marii Britanii.  Estimarea afacerii Party Pieces la 30 de milioane de lire sterline este făcută în contextul în care Kate va intra în Familia Regală. Fără această conexiune, valoarea companiei ar putea fi la doar un sfert din asta, notează cotidianul britanic care citează analişti.

Afacerea familiei Middleton a început în vara anului 1981, când Carole, însărcinată cu Kate, nu a mai putut lucra ca stewardesă la British Airways şi a început să confecţioneze pungi pentru petrecerile copiilor pe care le vindea, pentru puţini bani, prietenilor şi vecinilor.

"Îmi amintesc bine cum a început totul. Carole era însărcinată cu Catherine şi nu mai putea lucra ca stewardesă. Astfel, în timp ce aştepta să nască, ea a început să confecţioneze pungi drăguţe pentru petrecerile copiilor prietenilor săi. Afacerea a tot crescut, astfel că Michael a renunţat în cele din urmă la propria lui slujbă, pentru a lucra cu Carole", afirmă Matita Glassborow, un pensionar în vârstă de 63 de ani al cărui tată, negustor de vinuri, a fost frate cu tatăl lui Michael Middleton şi care va participa la nunta de la catedrala Westminster.Până în anul 2000, cu un an înainte ca Kate să meargă la studii la St Andrews şi să îl întâlnească pentru prima dată pe Prinţul William, firma era deja pe internet, avea 10 angajaţi şi primea mai mult de 1.000 de comenzi pe săptămână.

În prezent, datorită interesului cerscut pentru relaţia dintre Kate şi William, urmată de anunţul logodnei şi al nunţii, afacerea pare să fie în plină expansiune, iar 30 de angajaţi lucrează în două case ţărăneşti pe lângă domeniul familiei din Berkshire.

Cotidianul britanic notează că săptămâna trecută, când a vizitat sediul Party Pieces, zece camioane şi furgonete, precum şi un tir, erau încărcate cu comenzi.

Au vrut să cumpere casa Camillei Parker

Daily Mail scrie şi despre ambiţiile lui Carole Middleton, care şi-a petrecut primii ani din viaţă într-un apartament din Southall, Middlesex, şi ale soţului său Michael, în contextul înrudirii cu Familia Regală. Astfel, cei doi au vrut să cumpere o vilă estimată la 5 milioane de lire sterline. Părinţii lui Kate nu au compărat-o, însă, pentru că viitorul socru al fiicei lor, Prinţul de Wales, "s-ar fi simţit ca acasă" acolo. Vila a fost în trecut domiciliul conjugal al lui Andrew şi Camilla Parker Bowles, iar Prinţul Charles era unul dintre cei mai frecvenţi vizitatori nocturni, opinează Daily Mail.

Fratele lui Kate, James (23 de ani), care a renunţat la facultate, este şi el foarte implicat în afaceri. Numai în ultima săptămână a înregistrat cel puţin trei noi firme.

Numele Kate Middleton, pe site-uri pentru lesbiene

Un specialist în branding afirmă că valoarea afacerii Party Pieces creşte şi în Statele Unite.

"Mass-media din SUA este obsedată cu nunta regală, creşterea vânzărilor ar putea fi uriaşă pentru că piaţa este atât de mare", susţine Suzy Radcliffe de la agenţia de branding  Wolff Olins.

Soţii Middleton au reuşit să înregistreze mai multe site-uri pe numele copiilor mai mici - pippamiddleton.com şi jamesmiddleton.com - însă "sunt furioşi" pentru că nu au fost suficient de rapizi să salveze pe internet şi numele fiicei lor Kate. În prezent sunt 40 de site-uri pe internet care folosesc în mod variat numele Kate Middleton (unul combină şi numele ei cu Prinţul William) oferind servicii diverse, de la vile în Spania la agenţii matrimoniale pentru lesbiene.

Averea familiei Middleton, ferită de ochii publicului

Afacerea de obiecte pentru petreceri Party Pieces  se derulează ca un parteneriat, astfel că, potrivit legii britanice, familia Middleton nu este obligată să îşi facă publice conturile sau să dea detalii financiare. Totul este între Middleton şi colectorii de taxe, notează Daily Mail, adăugând că în cazul vreunui colaps, toate bunurile acestora, inclusiv casele, ar fi în pericol.

Cotidianul britanic susţine că este puţin probabil să se întâmple acest lucru.

"Carole nu a avut niciodată datorii mari", afirmă unul dintre verii acesteia. Acest lucru explică de ce apartamentul din Chelsea a fost cumpărat în numerar de familia Middleton cu suma de 795.000 de lire sterline. Locuinţa este folosită în principal de către copii, iar valoarea ei în prezent este de 1,2 milioane de lire sterline.

Familia lui Kate are doar o singură ipotecă pe casa din satul Bucklebury, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de lire sterline, mai scrie cotidianul britanic.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: