Cum răspunde Cezar Ouatu după ce fanii i-au reproşat că i-a fost ruşine să declare că e român la X Factor UK: „Felicitări, dar să înţeleg că nu mai eşti român?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contratenorul Cezar Ouatu (38 de ani) a vorbit despre experienţa extraordinară de la audiţiile show-ului „X Factor UK“, în care a reuşit să impresioneze juriul şi publicul, şi a răspuns criticilor apărute după ce a declarat că este născut în România, dar a crescut în Italia.

Cezar Ouatu le-a uluit pe vedetele din juriul „X Factor UK“ cu vocea sa, Simon Cowell, Robbie Williams, Ayda Williams şi Louis Tomlinson aplaudându-l în picioare, alături de spectatori. 

Şi românii au fost extrem de mândri de reuşita cântăreţului şi s-au grăbit să-l felicite, însă unii i-au reproşat că s-ar fi ferit să recunoască faptul că este român. Nemulţumirea a pornit de la precizarea lui Ouatu de pe scena show-ului din Marea Britanie: „M-am născut în România, dar am crescut în Italia“. Drept urmare, în momentul jurizării, vedetele au folosit şi câteva expresii în italiană.

Acest aspect nu a trecut însă neobservat în România, iar fanii din ţară l-au taxat, fiind de părere că artistul a ales să facă acea precizare din cauza credinţei că românii nu sunt priviţi cu ochi buni în Marea Britanie, mulţi acuzându-l chiar că îi este ruşine de originile sale. 

„Cezar, te-am admirat şi te admir de mult! Dar m-ai dezamăgit! Ai uitat că eşti român şi ai crescut aici, în Ploieşti? Chiar îţi este aşa ruşine că eşti român? Când am fost la concertele tale ne spuneai ce mândru eşti de originile tale, de familia ta. Ce s-a schimbat? Succes în continuare, italianule!“, „Felicitări, dar sunt mâhnită pentru faptul că îţi este ruşine că eşti român!“, „Felicitări, dar să înţeleg că nu mai eşti român?“, „Unlike pentru minciuna ieftină servită celor din juriu“, „Respect pentru interpretare, însă ruşine pentru negarea faptului că eşti român. Asta înseamnă umilinţa românului în faţa străinilor!“, au fost doar câteva dintre comentariile celor nemulţumiţi de menţiunea lui Cezar Ouatu. 

Prezent în emisiunea „Sinteza Zilei“, de la Antena 3, cântăreţul a clarificat acest aspect, precizând că în niciun caz nu îi este ruşine de faptul că este român sau de ţara sa, pe care o iubeşte şi o respectă. „Eu am spus că sunt româno-italian, am paşaport italian. Eu sunt din Ploieşti, dar am făcut Conservatorul la Milano. În această seară sunt aici, nu la Rai Uno. (...) Am plecat dintr-un cartier din Ploieşti şi am ajuns în Italia, unde am şi studiat. Am stat 18 ani în Italia şi în 2013 m-am reîntors să reprezint România la Eurovision şi atunci am decis să rămân aici“, a declarat Ouatu la postul Intact. 

În ceea ce priveşte experienţa trăită pe scena X Factor din Marea Britanie, cântăreţul a declarat că a fost incredibilă, mai ales că s-a înscris în concurs în urma unui pariu pierdut: „Eu încă plutesc în euforia şi atmosfera aceea greu de uitat. A fost un moment nepregătit în viaţa mea. Totul a plecat de la un pariu pierdut cu prietenii mei din Ploieşti. Unul dintre ei locuieşte în Londra şi mi-a zis că trebuie să ajung la X Factor. La început, mie mi s-a părut ciudat, având în vedere că nu sunt chiar necunoscut, la început de drum. Dar trebuie să spun că de ieri noapte plâng încontinuu“.

De asemenea, Ouatu a dezvăluit că o parte din momentul său a fost tăiat la montaj, mai exact cel în care i-a dedicat interpretarea ariei „Nessun dorma“ tatălui său, celebrul flautist Florin Ouatu. 

Cezar Ouatu a absolvit Liceul Muzical „Carmen Sylva“ din Ploieşti, iar ulterior s-a mutat în Italia, unde în 2004 a absolvit cu notă maximă secţia de canto clasic a Conservatorului „Giuseppe Verdi“ din Milano, unde fusese admis în 2001. A studiat de asemenea şi muzică barocă. A debutat ca interpret profesionist pe scena Teatrului „La Fenice“ din Veneţia şi a cântat la opere prestigioase precum cele din Lausanne, Barcelona şi Potsdam. De asemenea, a obţinut numeroase distincţii la concursuri de canto din Barcelona, Dresda şi Milano. 

Răspunsul lui Cezar Ouatu după ce fanii i-au reproşat că i-a fost ruşine să declare că e român la X Factor UK

   

„Locuiesc în Italia şi în România. Casa mea este peste tot unde cânt, dar sunt foarte legat de România, de oraşul Ploieşti, unde am crescut. Sunt foarte legat de tradiţiile ploieştene, de Nichita Stănescu, de Ion Luca Caragiale, de Paul Constantinescu. Este un oraş industrial şi cultural şi vreau să-l aduc din ce în ce mai sus, pentru că eu am fost un copil al Filarmonicii. La şase ani alergam pe holurile Filarmonicii, pentru simplul fapt că tatăl meu era flautist acolo şi am crescut în acest spirit muzical de mic. Eu sunt şi pianist, m-am specializat în jazz şi la vârsta de 20 de ani am descoperit vocea întâmplător, dintr-o glumă, imitând colegele mele de la canto care cântau diferite arii. Din imitaţie, de zece ani, a devenit o meserie care, îi mulţumesc lui Dumnezeu, este superbă“, declara Cezar Ouatu în 2013, pentru Adevărul. 

Cântăreţula revenit în ţară pentru a participa la Selecţia Naţională Eurovision 2013, pe care a câştigat-o cu o piesă  pop opera, „It's my life“, compusă de Cristian Faur. Ouatu a reprezentat România la Malmo, iar în finală s-a clasat pe locul 13. 

La momentul respectiv, Ouatu a declarat pentru Happy Hour: „Sunt mândru că am reprezentat România, nu sunt mulţumit de loc, însă publicaţii importante din afară mă dădeau drept favorit. Nu iau în seamă ce scriu tabloidele. Eu cred că dacă aş fi reprezentat Italia, aş fi câştigat“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite