Cum a pierdut Jamie Oliver rolul unui hobbit într-unul dintre blockbusterele lui Peter Jackson

Cum a pierdut Jamie Oliver rolul unui hobbit într-unul dintre blockbusterele lui Peter Jackson

Jamie Oliver este considerat un idol al bucătarilor din întreaga lume FOTO Hepta

Bucătarul britanic Jamie Oliver (39 de ani), cunoscut pentru promovarea campaniilor care militează pentru o alimentaţie mai bună a elevilor, a dezvăluit că a refuzat şansa de a apărea în rolul unui hobbit într-una dintre superproducţiile regizorului Peter Jackson, relatează BBC. Acesta a refuzat rolul din cauza „angajamentelor faţă de muncă“.

Maestrul bucătar a declarat, în timpul filmărilor pentru un now show TV, că i s-a oferit rolul unui hobbit după ce a fost ofertat să meargă în 2001 în Noua Zeelandă, locul în care se filma blockbusterul, pentru a găti o masă specială odată cu aniversarea a 50 de ani a regizorului Peter Jackson. Deşi iniţial acceptase, Oliver a mărturisit că nu a mai putut da curs invitaţiei, fiind presat de „angajamentele sale faţă de muncă“. „Chiar am vrut să joc. Mă potriveam de minune. Am fost sunat chiar de către producătorul executiv care m-a întrebat dacă pot să merg să îi gătesc lui Peter Jackson de ziua lui. Iar dacă aş fi făcut-o, ei mi-ar fi trimis un avion şi aş fi primit rolul unui hobbit în film. Dar lucram şi nu puteam ajunge“, a declarat britanicul în timpul filmărilor.

Lipsa lui Jamie Oliver din distribuţia peliculei fantastice nu a avut urmări grave, din moment ce toate filmele seriei au avut succes la box office, cel mai recent dintre acestea, „The Hobbit: The Battle of the Five Armies/Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri“ menţinându-se în top. În weekendul care tocmai s-a încheiat, producţia a generat încasări de 41,4 milioane de dolari de vineri până duminică, în cinematografele din Statele Unite ale Americii. În cele două săptămâni de proiecţii, acest film a vândut bilete în valoare de aproape 600 de milioane de dolari pe plan mondial, scrie „The Hollywood Reporter“. În România, filmul a fost lansat în România pe 19 decembrie şi a reuşit să aibă cel mai bun weekend de debut pe care un film l-a avut vreodată la noi în ţară, cu încasări de peste 869.000 de dolari. Pelicula a avut peste 148.000 de spectatori români.

Jamie Oliver, considerat un idol al bucătarilor din întreaga lume, a început să gătească în localul părinţilor săi, The Cricketers, din Clavering, Essex, la vârsta de opt ani şi foarte repede a făcut o pasiune pentru gătit, care nu l-a părăsit în perioada instruirii de la restaurantele Neal Street şi River Cafe, arată Mediafax.

În 2002, el a deschis restaurantul Fifteen în Londra şi fundaţia de caritate asociată, The Fifteen Foundation, care continuă să instruiască persoane tinere dezavantajate pentru a deveni bucătari-şef. În momentul de faţă, mai sunt încă trei restaurante Fifteen în lume, la Cornwall, Amsterdam şi Melbourne, de curând Jamie deschizând şi un lanţ de restaurante centrale în Regatul Unit, care se numesc Jamie’s Italian.

Chestiunile ecologice au ocupat un loc proeminent printre interesele sale. Cartea lui de reţete culinare de criză, care îi învaţă pe cititori cum să evite să irosească alimentele, a fost promovată de campania Love Food Hate Waste, finanţată din fonduri guvernamentale, iar restaurantele sale îşi afirmă cu tărie angajamentul faţă de cauza reciclării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: