Cum explică Seth MacFarlane gluma cu subînţeles făcută la adresa lui Harvey Weinstein la gala Oscar 2013: „Eram indignat şi frustrat“ VIDEO

Cum explică Seth MacFarlane gluma cu subînţeles făcută la adresa lui Harvey Weinstein la gala Oscar 2013: „Eram indignat şi frustrat“ VIDEO

Seth MacFarlane ştia despre abuzurile lui Harvey Weinstein, încă din anul 2011  FOTO Getty Images

Actorul şi comediantul american Seth MacFarlane a făcut o glumă care viza comportamentul deviant al producătorului Harvey Weinstein, la gala premiilor Oscar din anul 2013. Acel moment dovedeşte faptul că atât el, cât şi alte persoane din showbizz-ul american erau la curent cu abuzurile mogulului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Actorul şi comediantul american Seth MacFarlane (43 de ani), creatorul serialului de animaţie „Family Guy“, a făcut o glumă referitoare la abuzurile producătorului Harvey Weinstein (65 de ani), pe scena galei Oscar din 2013, unde a fost gazdă. Lângă el se afla şi actriţa Emma Stone pentru a anunţa câştigătoarea premiului pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar dintre cele cinci actriţe nominalizate: Sally Field, Anne Heathaway, Jacki Weaver, Helen Hunt şi Amy Adams, scrie EW.
 
„Felicitări, doamnelor, voi cinci nu mai trebuie să vă prefaceţi că sunteţi atrase de Harvey Weinstein“, a fost gluma comediantului american, iar publicul a primit această remarcă cu un ropot de aplauze şi hohote de râs, după care numele lui Harvey Weinstein nu a mai fost menţionat. 
 
 
Acum, după ce au ieşit la iveală zecile de abuzuri comise de-a lungul anilor de către Harvey Weinstein, Seth MacFarlane a explicat contextul în care a făcut acea glumă şi a mărturisit că o bună prietenă de-ale lui, actriţa Jessica Barth, i-a dezvăluit avansurile pe care mogulul i le făcuse.
 
„În 2011, prietena şi colega mea Jessica Barth (37 de ani), cu care am lucrat împreună la filmele 
«Ted» s-a confesat mie cu privire la întâlnirea pe care a avut-o cu Harvey Weinstein şi avansurile pe care i le-a făcut. Încă de atunci, ea a avut curajul să iasă în faţă şi să mărturisească acest lucru. Aveam acea mărturisire în minte când am prezentat premiile Oscar în 2013 şi nu am putut rezista tentaţiei de a face o remarcă la adresa lui. Nu faceţi vreo greşeală, reacţia mea a venit din indignare şi furie. Nu există nimic mai oribil şi mai impardonabil decât abuzul de putere în felul acesta. O respect şi o aplaud pe Jessica, pe aceia care şi-au făcut publice experienţele prin care au trecut şi pe aceia care au spus adevărul“, a scris MacFarlane pe Twitter. 
Actriţa americană Jessica Barth a fost una dintre femeile care l-au acuzat pe Harvey de hărţuire sexuală în ancheta publicată de ziarul „The New York Times“ săptămâna trecută. Potrivit mărturisirilor actriţei, Harvey a invitat-o în camera sa de hotel, unde „alterna între a-i acorda un rol într-un film şi a-i cere un masaj dezbrăcată, în pat“, dar aceasta l-a refuzat. În momentul în care a vrut să plece, Weinstein a strigat la ea spunându-i că „va trebui să dea jos câteva kilograme pentru a putea concura cu Mila Kunis“. Apoi, într-o încercare de a „îndulci“ situaţia, i-a spus că-i va aranja o întâlnire cu una dintre femeile aflate la conducerea companiei de film. 
 
„Mi-a dat numărul ei, am ieşit afară şi am început să plâng“, a declarat actriţa pentru New York Times. 

Jessica Barth, la lansarea filmului „Ted“, scris şi regizat de Seth MacFarlane FOTO Getty Images
 
Peste 30 de femei l-au acuzat pe Harvey Weinstein că le-a hărţuit sexual, le-a violat şi le-a şantajat, printre acestea numărându-se nume de top de la Hollywood - Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Asia Argenton, Ashley Judd, Léa Seydoux şi Cara Delevingne. 
 
MacFarlane nu este singurul care auzise astfel de poveşti. Foarte multe voci susţin că Harvey Weinstein a reuşit să-şi ascundă abuzurile vreme de 30 de ani cu complicitatea oamenilor din industrie, printre care nume de top. În timp ce unii neagă că ar fi ştiut, alţii recunosc voalat că ştiau unele detalii şi recunosc că producătorul a avut o influenţă extraordinară. George Clooney însă a declarat tranşant că toţi cei din industrie sunt complici şi că zvonurile au apărut încă din anii '90, dar nimenu nu a fost interesat să cerceteze. Totuşi, starul, care a admis că a fost prieten bun cu Weinstein vreme de 20 de ani, a precizat că nu ştia gravitatea faptelor sale. 
 
De asemenea, victimele, cele mai vocale fiind Léa Seydoux şi Rose McGawn, susţin că toată lumea din Cetatea Filmului ştia despre comportamentul lui Weinstein, care obişnuia să se laude că a făcut sex cu majoritatea actriţelor şi făcea avansuri nedorite nu doar în spatele uşilor închise, ci şi în public.
 
După izbucnirea scandalului, pe lângă oprobriul public, Harvey Weinstein a fost concediat de la propria companie, a fost părăsit de soţie şi este anchetat de FBI. 
 
citeste totul despre: