CTP, reclamat la CNCD după ce a spus despre patriarhul Daniel că „pentru a prosti oamenii şarlatanul n-are nevoie de matematică, nici de logică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării după ce a spus despre patriarhul Daniel că „pentru a proşti oamenii, şarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică”.

Reprezentanţii asociaţiei „Neamunit” anunţă că au depus o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării împotriva jurnalistului Cristian Tudor Popescu, care, prin declaraţiile sale, ar fi jignit întreaga suflare creştin-ortodoxă, scrie libertatea.ro

„Aceste declaraţii au declanşat prin virulenţa lor un val de ură împotriva Bisericii Ortodoxe şi a noastră, a credincioşilor de rând. Din perspectiva limbajului folosit, numitul C.T. Popescu a ales pluralul general al substantivelor, şi nu singularul, tocmai pentru a nu se rezuma la o singură persoană sau chiar la un grup de persoane, ci a înţeles să ne prejudicieze pe toţi cetăţenii care au ales ca religie ortodoxia”, susţine asociaţia.

Cristian Tudor Popescu a stârnit numeroase reacţii din partea susţinătorilor BOR, după ce l-a atacat pe patriarhul Daniel, spunând că “pentru a prosti oamenii, şarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică”. O replică dură la declaraţiile lui CTP a venit de la purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, care a condamnat ”atacurile furibunde şi imunde la adresa Bisericii”.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite