Cristina Stamate a murit. Unde şi când va fi înmormântată actriţa

Cristina Stamate a murit. Unde şi când va fi înmormântată actriţa

Cristina Stamate va fi înmormântată miercuri, la cimitirul Bellu FOTO Teatrul de Revistă

Cristina Stamate a murit luni dimineaţă, la vârsta de 71 de ani. Oamenii care au admirat-o îi pot aduce un ultim omagiu în foaierul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase“, înainte ca actriţa să fie înmormântată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trupul neînsufleţit al actriţei Cristina Stamate va fi depus marţi în foaierul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase“, iar înmormântarea va avea loc miercuri, la cimitirul Bellu.

Spectatorii îi vor putea aduce un ultim omagiu marţi, în foaierul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase“, începând cu ora 10.00, au declarat pentru News.ro reprezentanţii instituţiei. 

Cristina Stamate, sufletul teatrului de estradă din Bucureşti, actriţă a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase“, avea „vocaţia iubirii faţă de tot ce este frumos pe lume“, aşa cum a caracterizat-o prietena ei, Stela Popescu. A jucat în sute de spectacole de revistă, a scris o carte şi a fost profesoară de teatru pentru copii.

Cristina Stamate a murit luni dimineaţă, la Spitalul Floreasca, unde era internată de joi, după ce i s-a făcut rău şi a avut nevoie de asistenţă medicală. Actriţa avea mai multe afecţiuni şi era internată la Secţia de terapie intensivă a unităţii medicale.

Actriţa Cristina Stamate suferea de insuficienţă mitrală şi cardiopatie ischemică, afecţiuni grave ale inimii. În 2015, la numai două luni dupa ce a suferit o operaţie pe cord deschis, actriţa a decis să revină pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, în spectacolul „Vivat Revista”, în regia lui Cezar Ghioca. A fost dorinta actriţei să joace din nou şi cât mai repede, din dragoste faţă de meserie. Ea a trecut prin trei operaţii de by-pass aorto-coronarian şi i s-a montat o proteză la valva mitrală.

Cristina Stamate a jucat la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase“ în „Vivat Revista“, „Hohote în Herăstrău“, „Comedie pe Titanic“, „Revista Revistelor“, „Vara nu-i ca iarna“, „Arca lui Nae şi Vasile“, „Bufonii regelui", „Dai un ban, dar face“, „Idolii femeilor“, „Nimic despre papagali“, „Poftă bună lui Tănase“, „Te aştept diseară pe Lipscani“, „Ura... şi la gară" , „O seara la revista“, „Scandal în paradis“. Actriţa a jucat şi în „Secretul lui Bachus“, un film de comedie din 1984, regizat de Geo Saizescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările