Cristi Puiu, mesaj pentru Orban şi Iohannis: „Să coboare de pe cal. Să nu-i mai trateze pe oameni ca pe nişte vite”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regizorul Cristi Puiu
Regizorul Cristi Puiu

Regizorul Cristi Puiu a vorbit marţi seara la emisiunea Marius Tucă Show despre situaţia din această perioadă şi a clarificat mesajul transmis cu ocazia prezenţei la TIFF.

Invitat în emisiunea Marius Tucă Show, regizorul Cristi Puiu  îţi spune că nu este deloc optimist privind felul în care vor evolua lucrurile în următoarea perioadă. Regizorul critică felul în care autorităţile se raportează la cetăţean,în plină epidemie de coronavirus,  tratându-i pe oameni ,,ca pe nişte vite” şi nu chemându-i înspre dialog, aşa cum ar fi necesar şi util, scrie mediafax.ro

,,Să coboare de pe cal şi să vorbească cu poporul. Să nu-i mai trateze pe oameni ca pe nişte vite. Opriţi-vă cu frica, frica, frica!”, este mesajul transmis de Cristi Puiu  preşedintelui Iohannis şi premierului Orban.

Discursul regizorul Cristi Puiu, pe scena de la TIFF – la proiecţia în avanpremieră naţională a celui mai nou film al său, ,,Malmkrog” – a aprins spiritele în spaţiul public. Regizorul a declarat că este ,,inuman” ca spectatorii să privească un film de 200 de minute purtând masca de protecţie pe faţă, amintind că  ,,Malmkrog” a avut premiera în Franţa ,,în săli de cinema, fără distanţare socială şi fără mască.”

Unii au aplaudat, la scenă deschisă, mesajul tranşant al regizorului. Ba mai mult, pe reţelele de socializare au apărut mesaje de solidaritate, de genul: ,,Je sus Cristi Puiu!”

Cristi Puiu susţine că nu avea de gând să ţină un asemenea discurs tranşant, chiar la proiecţia noului său film, ,,Malmkrog”, însă devoalează motivul care l-a determinat să aibă o asemenea reacţie.

,,Eram foarte supărat când am început să vorbesc la Cluj, ne-au ţinut jumătate de oră până să intrăm. Au fost mai mulţi factori: masca, frigul, tânşarii (…) Ştiţi ce mă deranjează la toată povestea asta? Frica din ochii omului!” povesteşte regizorul.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite