Corina Chiriac: „Nu m-aş afilia curentului #MeToo, mi se pare o prostie. Să împiedici un bărbat să te curteze mi se pare o mare tâmpenie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Chiriac FOTO David Muntean
Corina Chiriac FOTO David Muntean

Corina Chiriac, care a împlinit vineri 69 de ani, a vorbit despre succesul de care se bucură în rândul tinerilor, de campania #MeToo, dar şi despre România.

Corina Chiriac a fost prezentă în emisiunea „În faţa ta“, de la Digi 24, unde a discutat despre viaţă şi carieră. Cântăreaţa a subliniat că mişcarea #MeToo, lansată la Hollywood în urma scandalului sexual care a scos la iveală numeroase hărţuiri şi abuzuri sexuale, i se pare o prostie. 

„Eu nu m-aş afilia curentului #MeToo, mi se pare o prostie. Să împiedici un bărbat să te curteze, pentru că asta seamănă cu o hărţuire sexuală, mi se pare o mare tâmpenie. Pentru că orice femeie vrea să audă: «Vai, dar ce bine arătaţi astăzi! Vai ce drăguţă mai sunteţi încă!» Asta nu e o hărţuire sexuală!Or, în America, unde am trăit, mi se părea foarte ciudat când vedeam câte una urâtă, cu mustaţă, care spunea: «Vai, m-a agăţat unul pe stradă!» Îmi venea să îi spun: «Alo, când eram noi în România, eram fericite să ne pâsâie cineva pe stradă!» Oameni buni, hai să vorbim în termeni populari, fireşţi. Sigur, când ţi se spune, dom'ne, dacă nu faci cutare, nu... (...) Nu sunt o feministă în direcţia asta, dar consider că dacă ai o vocaţie... De exemplu, cred că doamna Ana Aslan a fost o femeie de carieră, a descoperit nişte produse care te întineresc, eu nu cred că nu a avut vreun domn care să îi spună «Te iubesc, mi-e dor de tine, la ce oră vii acasă, că mi-e urât!»“, a explicat marea doamnă a muzicii româneşti. 

În ceea ce priveşte priza pe care o are la publicul tânăr – dovadă concertele de succes susţinute la festivalul Electric Castle şi în Vama Veche –, Corina Chiriac susţine că nu are niciun merit şi povesteşte că iniţial, când i s-a propus să cânte într-un club, a refuzat. 

„Şi eu mă întreb câteodată cum a fost posibil, pentru că eu nu mi-am ieşit din obiceiurile artistice, eu sunt aceeaşi artistă de foarte mulţi zeci de ani. Din câte am înţeles de la publicul tânăr, o parte dintre dânşii au avut părinţi care le-au pus acasă discuri de-ale noastre şi undeva în subconştient aveau prezente anumite melodii. (...) Eu, prima şi prima oară, la o asemenea invitaţie am spus: «vai, dar ce să caut eu acolo, cine mă cunoaşte pe mine? Nuuuu, nici vorbă!» Pentru că eram convinşi că o să venim cu o muzică depăşită, care nu va interesa pe nimeni şi se vor uita la noi nişte tineri ciudat şi noi o să plecăm cu coada între picioare. Reacţia a fost uluitoare, cel puţin la prima apariţie, eram cu Mihai Constantinescu şi când am văzut că un club întreg de tineri, peste 25 de ani, să spunem, cântau cu noi, aproape ştiau şi versurile, mie una aproape că mi-a venit să plâng de emoţie, de surpriză plăcută şi de faptul că într-un fel, istoria ne-a făcut dreptate în timpul vieţii noastre.“

În ceea ce priveşte situaţia socială şi politică a României, Corina Chiriac a subliniat că nu are o orientare politică şi nu o interesează subiectul, ci cum trăiesc oamenii. 

„Sunt convinsă că foarte mulţi români din străinătate s-ar întoarce acasă, dacă acasă ar fi ca afară. Pentru că ei între timp s-au învăţat să aibă drumuri, să aibă asigurări medicale, să aibă spitale fără bacterii. (...) Nu aş vrea să generalizez, dar au fost oameni spre 40 de ani care, nu ştiu dacă regretau că s-a schimbat regimul, dar nici nu erau foarte încântaţi. Pentru că, vedeţi dvs, comunismul a creat o falsă iluzie a unei stabilităţi sociale şi materiale, oricât era de iluzorie, era o stabilitate. Eu nu regret comunismul, să ne-nţelegem. Eu n-am niciun fel de orientare politică, nici nu mă interesează subiectul. Mă interesează cum trăiesc oamenii. (...) Culmea este că generaţia mea, de doamne care ne permitem să ieşim împreună undeva, suntem mai optimiste decât mai mulţi decât tineri, probabil pentru că noi am străbătut periplul greutăţilor. Unele sunt văduve, altele au divorţat, altele sunt celibatare ca mine. Şi atunci noi ne permitem luxul să fim nişte observatori ai celor din jur“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite