Controversele lui Cheloo - simpatizant al lui Putin, luptător anti-gay: „Mă simt ca un lup între oi“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cheloo este cunoscut pentru limbajul dur şi vederile extremiste FOTO Antena 1
Cheloo este cunoscut pentru limbajul dur şi vederile extremiste FOTO Antena 1

Cheloo, membru al trupei Paraziţii, este audiat într-un dosar de trafic de droguri, însă acesta nu este singurul scandal în care artistul a fost implicat în ultimii ani.

Pe numele real Cătălin Ştefan Ion, Cheloo a fost ridicat şi dus la audieri, miercuri dimineaţă, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Ploieşti. Ajuns la sediul instituţiei şi întrebat dacă are ceva să-şi reproşeze, acesta a spus „Multe!“. Abordat de jurnalişti, cântăreţul a mai spus că se simte „ca un lup între oi“. Mai multe detalii aici

Cheloo nu se află la prima problemă cu legea. În 2014, DJ-ul Daniel Apetria i-a dat în judecată pe Cheloo şi pe MarkOne1, acuzându-i că l-au bătut, iar în urma loviturilor a fost nevoit să petreacă mai multe zile în spital. În cele din urmă, procesul s-a încheiat pe cale amiabilă, Cheloo alegându-se doar cu o amendă de 300 de lei. 

Antena 1 a scos un promo în care Cheloo îşi rula o ţigară

Şi limbajul dur, nonconformismul şi vederile radicale i-au făcut numeroase probleme lui Cheloo, una dintre cele mai grave petrecându-se pe micile ecrane, la postul Antena 1, unde a revenit şi urmează să apară într-o nouă emisiune de divetisment. Cheloo, alături de Delia Matache şi Mihai Bendeac, face parte din juriul show-ului „iUmor“ ce va avea premiera pe 3 aprilie la Antena 1. 

La scurt timp după ce s-a aflat că raperul este audiat, reprezentanţii postului au scos de pe pagina de Facebook a emisiunii un promo în care Cheloo este surprins în timp ce-şi rulează o ţigară. Reprezentanţii Antena 1 au explicat că decizia de a şterge filmarea a fost luată pentru a evita ca imaginile să fie folosite în „contexte interpretabile“. „Am preferat să scoatem materialul video în care Cheloo rulează o ţigară cu tutun pentru a nu fi folosite imagini din emisiunea «iUmor» în contexte interpretabile“, a declarat, pentru News.ro, reprezentantul postului Antena 1.

Cheloo, acuzat că este homofob

În anul 2013, Cheloo a făcut parte, alături de Delia şi Dan Bittman, din juriul show-ului „X Factor“ şi şi-a atras antipatia multora după ce a folosit un limbaj dur la adresa unui concurent ce s-a declarat homosexual. 

În prima gală live a emisiunii, Cheloo l-a atacat în mod deschis pe Paolo Lagana, concurent în echipa Deliei, spunându-i că nu îi acceptă orientarea sexuală. „Eu dispreţuiesc tot ceea ce eşti şi ce simţi, iar ţara asta te va trimite acasă“ a comentat raperul la sfârşitul prestaţiei tânărului, pe care nu a urmărit-o, alegând să întoarcă scaunul cu spatele spre scenă.

La nici 48 de ore de la difuzarea emisiunii, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a primit peste 500 de plângeri împotriva lui Cheloo, a cărui atitudine a fost considerată homofobă de mulţi telespectatori. CNA a taxat la momentul respectiv atitudinea cântăreţului, amendând Antena 1 cu 10.000 de lei

La rândul lui, Cheloo a fost amendat cu 3.000 de lei de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru declaraţiile considerate homofobe, după ce Fundaţia Accept, ONG care apără şi promovează drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali – n.r), a solicitat organelor competente să ia măsuri.

Reprezentanţii CNCD a fost de părere că raperul a creat „o atmosfera ostilă, degradantă, umilitoare la adresa părţii reclamate pe considerentul orientării sexuale a acestuia, iar afirmaţiile au atins şi drepturile minorităţii sexuale din România.“

Atitudinea lui Cheloo a fost criticată şi de FremantleMedia, care deţine licenţa emisiunii, reprezentanţii companiei fiind de părere că „a fost lipsit de respect şi nu şi-a făcut datoria de membru al juriului.“

Ulterior, Antena 1 a renunţat la colaborarea cu Cheloo, însă l-au cooptat recent în noul proiect. 

Cheloo: „Sunt fanul lui Vladimir Putin“

Cheloo a fost din nou în centrul atenţiei în vara anului trecut, când a declarat, pentru „Adevărul“, că îl apreciază pe liderul rus Vladimir Putin pentru stilul autoritar. „Eu personal sunt fan al lui Vladimir Putin. Îmi pare rău că Republica Moldova nu deţine un Putin al ei, că România nu deţine un Putin al ei şi chiar dacă Putin ca lider extremist naţionalist rus, ceea ce nu este rău pentru Rusia, reprezintă o ameninţare, ca să-i zic aşa, pentru liniştea acestor două mici ţări, dar în continuare ne-am dori şi noi ca din România să se ridice un Putin şi din Republica Moldova să se ridice un Putin“, spunea în 2015 Cheloo. 

Cheloo, în vizorul romilor

În 2010, Cheloo a stârnit revolta Alianţei Civice a Romilor din România atunci când artistul a purtat un tricou cu un mesaj sugestiv într-un videoclip. La filmările pentru melodia „Plec pe Marte“, realizată în colaborare cu Smiley, artistul a purtat un tricou cu mesajul „White and Proud/ Alb şi mândru“, însoţit de numărul 14. Reprezentanţii Alianţei Romilor au susţinut că mesajul este unul rasist, care instigă la ură şi violenţă. 

„Eu sunt mândru! Mie îmi place culoarea pielii mele. În fiecare zi îmi place că sunt alb şi nu îmi place să fiu pus la zid pentru asta. Mi se pare o jignire totală şi mă simt total jignit pe tema asta“, declara atunci Cheloo. Smiley, însă, a anunţat că mesajul de pe tricou va fi cenzurat şi a cerut scuze tuturor celor care s-au simţit jigniţi. 

   

Cheloo, unul dintre cei mai vechi raperi din România

Cheloo este unul dintre cei mai vechi cântăreţi de muzică hip-hop din România, el punând bazele trupei Paraziţii în martie 1994. Mai întâi a fost producător muzical şi inginer de sunet la Studio Box. În luna mai a aceluiaşi an avea să-l întâlnească pe Bogdan Ionuţ Păstacă sau Ombladon cu care avea să scoată prima lor piesă „În Jur“, pe 13 septembrie 1994. Primul concert al trupei a avut loc pe 14 martie 1994, la Balul Bobocilor de la Liceul „Spiru Haret“, din Capitală.

Înainte să se apuce de muzică, Cheloo dorea să devină pictor, în acest sens, el câştigând un concurs naţional de pictură. Printre artiştii şi trupele care l-au influenţat înainte, dar şi de-a lungul carierei muzicale se numără Cypress Hill, Limp Bizkit, Wu-Tang Clan, Everlast, Eminem, Nas sau 2 Live Crew. Cheloo mărturisea la începutul carierei sale că dacă nu ar fi cântat hip-hop, atunci ar fi ales punkul.

Cheloo şi-a lansat primul album solo, „Sindromul Tourette“, în anul 2003, moment cu care fanii au speculat o eventuală despărţire a grupului. Zvonurile nu s-au adeverit, însă atât Cheloo, cât şi Ombladon au avut proiecte separate. „Pe albumele solo avem mai multă libertate de exprimare“, explica Cheloo la acel moment. Este pasionat de offroad, filme SF şi istorice, dar urăşte playback-ul, jocurile de noroc şi horoscopul.

În 2006, acesta şi-a lansat al doilea album solo, „Fabricant de gunoi“, iar în 2011, cel de-al treilea, „Cel care urăşte“. Chiar dacă este cunoscut pentru limbajul dur pe care îl foloseşte, artistul spune că nu încearcă să influenţeze negativ tinerii care îi ascultă creaţiile, ci încearcă să transmită trăiri în forma lor brută. „Sunt convins că tinerii sunt influenţaţi de muzica mea. De aceea nu trimit mesaje negativiste, în forma lui depresivă, mesajul este pozitiv. Limbaj de salcâm, lăsaţi muzica să vorbească“.

De când a căpătat statutul de persoană publică, Cheloo a evitat să vorbească despre viaţa lui intimă.„Lumea e preocupată de monden, de viaţa mea personală, lucruri pe care eu refuz să le discut. Nu-mi place, nu mi-a plăcut niciodată. Dacă mă întrebi de viaţa personală, nici nu mă interesează“, declara pentru Antena1. În 2007, el s-a căsătorit cu Daniela Niculescu, cu care are un fiu pe nume Ştefan, însă în urma unor probleme de familie, Daniela a hotărât, în 2011, să depună actele de divorţ.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite