Citatul săptămânii: Iulian Comănescu despre revenirea lui Florin Călinescu: „Singurul pericol este să fie prea bun pentru un astfel de format“

Citatul săptămânii: Iulian Comănescu despre revenirea lui Florin 
Călinescu: „Singurul pericol este să fie prea bun pentru un 
astfel de format“

Florin Călinescu poate să fie „prea bun“ pentru un format ca „Românii au talent“ FOTO Pro TV

Dorinţa lui Toto Cutugno de a face un duet cu manelistul Florin Salam, nemulţumirea lui Mircea Badea cu privire la amenda pe care trebuie să i-o plătească Laurei Codruţa Kovesi, declaraţiile lui Bebe Cotimanis după plecarea de la „Românii au talent“ şi îndemnul Stelei Popescu fac parte din evenimentele recente. „Adevărul“ vă prezintă cele mai importante declaraţii ale săptămânii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o postare intitulată „Adevărul doare şi costă. Dormiţi liniştiţi“, realizatorul postului de televiziune Antena 3, Mircea Badea, se arată indignat de faptul că jurnaliştii Mihai Gâdea, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae şi analistul Mugur Ciuvică trebuie să-i plătească în solidar daune morale în valoare de 250.000 de lei procurolului şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Amintim că în iunie 2014, şefa DNA a dat în judecată Antena 3 şi pe jurnaliştii Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, Radu Tudor şi Răzvan Savaliuc, reclamând faptul că în talk-show-ul din data de 19 iunie a fost acuzată că a muşamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Mircea Băsescu.

Riscurile pe care ni le-am asumat în lupta cu sistemul mafiot sunt reale, iar repercusiunile crâncene: ani de puşcărie şi sume uriaşe de plătit. Asta în timp ce publicul e, uneori, reproşant şi exigent: «nu le-o mai ziceţi la fel de tare!». E, na?! Sigur, vorbesc despre cei interesaţi de subiect. Foarte mulţi au creierul neted şi se uită sedaţi la seriale cu melteni sau la emisiuni cu bucătari, buci şi cântăcioşi.

Rezum: ăsta nu e stat de drept, ci sistem mafiot, nu e libertate de exprimare, ci dictatură, nu e limba rusă, ci engleză, nu e democraţie, ci colonie. Şi, mai important decât orice, nu prea mai e popor, ci mămăligă. P.S: De unde o să dăm banii ăştia?! Din meditaţii?

Mircea Badea, realizator TV

Ed Stafford a pornit într-o nouă serie a emisiunii sale, „Ed Stafford: Misterele lumii“, pe Discovery Channel, de marţi, de la ora 21:00. De data aceasta, exploratorul vrea să dezlege mistere surprinse de imagini preluate prin satelit, întâlnind, pericole la tot pasul, dar şi încercări personale.

Poate vă aşteptaţi să spun că pericolele cele mai mari au fost şerpii veninoşi, jaguarii sau alte pericole inerente din junglă, dar adevărul e că până la urmă m-au speriat mai mult oamenii. De vreo cinci ori am fost ţinut sub ameninţarea arcurilor cu săgeţi, în timpul acelei expediţii. De trei ori am fost prins de traficanţii de droguri şi ameninţat cu arme de foc. Am fost arestat ca suspect de crimă. În mod special au fost cumplite perioadele în care intram pe teritoriul unor triburi indigene, fiindcă acei oameni au fost trataţi foarte rău în ultimele decenii de cei care au încercat să le ia pământurile din junglă.

Ed Stafford, explorator

Celebrul compozitor şi cântăreţ italian Toto Cutugno a mărturisit că şi-ar dori să cânte alături de manelistul Florin Salam şi de solistul trupei Holograf, Dan Bittman.

Când am ajuns la aeroport (în România - n.r.), am cunoscut un grup de români şi ascultau un cântăreţ care se numeşte Florin Salam. Am căutat pe internet şi am rămas impresionat de această muzică ţigănească, cu influenţe arabe. Mi-ar plăcea să fac un duet cu el. Îmi place muzica lui. Un alt artist care îmi place este solistul de la Holograf, Dan Bittman. Este foarte bun.

Toto Cutugno, cântăreţ

Constantin „Bebe“ Cotimanis a comentat, pentru „Adevărul“ mutarea de la masa juriului „Românii au talent“, precizând că hotărârea i-a aparţinut şi salutând decizia postului Pro TV de a-l înlocui cu Florin Călinescu.

Am avut de ales între mai multe proiecte atât ale Pro TV, cât şi unele strict personale, dar şi profesionale - trei piese de teatru şi colaborări. Anul acesta «Românii au talent» va avea cu siguranţă un Bebe lipsă şi un Florin în plus. Este decizia mea, nimeni nu este profesional de neînlocuit, iar când în locul meu vine Călinescu, un om plin de umor şi cunoştinţe într-ale showbiz-ului, lucrul acesta nu poate fi decât benefic. A fost foarte frumoasă (experienţa de la Românii au talent - n.r.). Nu a fost obositor, însă, a judeca pe cineva nu este chiar cel mai uşor lucru pe lumea asta. Am avut nopţi în care n-am dormit având mustrări de conştiinţă că intervin în destinul unor talente de excepţie, până la urmă.

Bebe Cotimanis, actor

Analistul media Iulian Comănescu este de părere că revenirea lui Florin Călinescu în televiziune poate însemna pentru show-ul „Românii au talent“ „un galop de sănătate“, din moment ce acesta se află acum într-o poziţie mult mai relaxată faţă de perioada în care modera „Chestiunea Zilei“. În ciuda absenţei de pe micul ecran, analistul crede că acesta se va adapta la cerinţele actuale ale televiziunii.

Diferenţa de ritm e în favoarea lui. Ne-am văzut acum vreun an, ştie perfect cu ce se mănâncă televiziunea din ziua de azi, vedeţi şi rarele interviuri pe care le dă. Pentru Călinescu, «Românii au talent» e un galop de sănătate, va fi într-o poziţie mult mai relaxată decât pe vremuri. Să nu uităm că pe ecran sunt patru membri ai juriului, doi prezentatori şi cel puţin un concurent. E cu totul altceva decât să duci în spate «Chestiunea zilei», mai ales că un format cizelat şi scump te ajută. Singurul pericol, pentru el, e să fie prea bun pentru un astfel de format.

Iulian Comănescu, analist media

Stela Popescu a vorbit, pentru „Adevărul“, despre reacţiile stârnite de monologul avut în serialul „Las Fierbinţi“, cu privire la situaţia tragică în care se află învăţământul românesc. Actriţa a precizat că nu s-a aşteptat ca rolul ei să aibă un asemenea impact, dar şi că actorii au mai multă credibilitate în faţa cetăţenilor decât politicienii.

Ar fi bine ca întreaga clasă politică să înţeleagă că cea mai directă comunicare cu poporul este prin artă, prin actori. Actorii sunt mai convingători decât orice politician. Actorii sunt foarte importanţi, şi ei ştiu asta, dar numai că unii dintre politicieni nu sunt sinceri, motiv pentru care nu au acces la simpatia şi la convingerile artiştilor, care au asupra publicului un mare impact. Noi avem credit la public, actorii mari ai României au credit la public. Ceea ce vine de la actori, prin gura lor, este mult mai convingător decât orice fel de conferinţă a unui mare politician.

Stela Popescu, actriţă

Costin Trandafir, pe numele de scenă Tranda, a venit la Adevărul Live pentru a povesti despre cel mai nou album al său, „CONSTANGELES 2“ şi despre pasiunea sa pentru arta grafică, pentru a rememora parcursul său muzical, dar şi pentru a-şi expune planurile de viitor.

Mulţi cred că mainstream-ul este de căcat. În mainstream-ul, în mare parte, poate să fie ceva tare. E o problemă cu mainstream-ul nostru, nu cu termenul în general. E o problemă cu cei din spatele industriei. Publicul nu ştie ce să aleagă. La noi nu este cultură muzicală, e o altă discuţie, noi stăm în maşină la semafor şi ce merge la radio, merge, nu te mai îndrăgosteşti de piesele de la radio. În afară, un proiect se tratează ca un proiect. Şi acolo se scot bălăneli, da nu la fel de multe. Faţă de acum doi ani, totul sună mai profi. Sunt optimist de fel, situaţia o să devină şi mai profi.

Tranda, cântăreţ

Irina Radu, directorul general interimar al SRTv, spune, într-un mesaj adresat angajaţilor instituţiei, că TVR trebuie recreat pentru public, nu pentru oficialităţi şi politicieni, şi că prioritatea sa este ca Televiziunea Română să conteze pe piaţă şi ca salariaţii să îşi salveze locurile de muncă.

Chiar dacă - pe moment - veţi avea impresia că nu organizez audienţe şi nu vă fac dreptate, acum, când speraţi cu toţii ca eu să corectez greşeli vechi şi noi. Nu se pot repara în câteva luni toate greşelile şi nedreptăţile din ultimii 25 de ani.

Irina Radu, directorul general interimar al SRTv

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: