Cine este primul rapper devenit miliardar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicaţia Forbes a dezvăluit cine este artistul care a devenit primul rapper miliardar, oficial. Este vorba despre un cântăreţ care are şi afaceri cu băuturi alcoolice şi în domeniul imobiliar.

Rapperul şi producătorul muzical Jay-Z (49 de ani) este primul artist de hip-hop care a devenit miliardar, potrivit revistei de specialitate Forbes, care i-a dedicat un articol amplu. 

Materialul începe cu rememorarea unei întâlniri din 2010 dintre rapper şi miliardarul Warren Buffet, în urma căreia octogenarul a rămas impresionat, scrie News.ro.

„Jay predă într-o clasă mai mare decât aş putea preda eu vreodată. Pentru un tânăr care creşte, el este tipul de la care să învăţăm“, a declarat Warren Buffet.

După mai puţin de un deceniu, revista a făcut o analiză a imperiului lui Jay-Z, Shawn Carter pe numele său real, care cuprinde producţie muzicală, serviciu de streaming, artă, imobiliare şi acţiuni în diverse companii. 

Publicaţia Forbes a concluzionat că însumează 1 miliard de dolari, ceea ce l-a făcut să devină unul dintre puţinii miliardari din lumea divertismentului şi primul din peisajul muzicii rap. Este adăugat faptul că el şi-a construit propriile branduri: linia vestimentară Rocawear (vândută pentru 204 milioane de dolari în 2007), D’Ussé, un coniac pe care îl deţine cu Bacardi, Tidal, serviciul de streaming muzical, şi Roc Nation, imperiu muzical şi sportiv. 

Imagine indisponibilă

Jay-Z FOTO Guliver/Getty Images

Jay-Z are acţiuni Uber, Armand de Brignac şi o colecţie de artă în valoare de 70 de milioane de dolari. Acţiunile deţinute la companiile care produc şampanie Armand de Brignac şi propriul brand de coniac, D’Ussé, i-au adus soţului lui Beyoncé între 220 şi 100 de milioane de dolari fiecare.

Portofoliul muzical al rapperului reprezintă 75 de milioane de dolari din averea sa, în timp ce 100 de milioane provin din serviciului său de streaming, Tidal. Colecţia de artă a rapperului reprezintă alte 70 de milioane de dolari.

Împreună cu Beyoncé, Jay-Z mai deţine un apartament penthouse în cartierul exclusivist Tribeca din Manhattan, precum şi alte proprietăţi la New York şi în cartierul Bel Air din Los Angeles., averea imobiliară a artistului fiind estimată la 50 de milioane de dolari.

image

FOTO Forbes/CJT/ MEGA/ NEWSCOM

Rapperul Jay-Z este căsătorit din 2008 cu cântăreaţa Beyoncé (37 de ani), alături de care are trei copii. El a fost desemnat de revista Forbes cel mai bogat artist hip-hop din 2018, cu o avere de 900 de milioane de dolari.

   

Imagine indisponibilă

Jay-Z şi Beyoncé FOTO Guliver/Getty Images

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite