Cine au fost „taţii“ lui James Bond. Un ornitolog şi spionul Iepurele Alb, surse de inspiraţie pentru personaj

Cine au fost „taţii“ lui James Bond. Un ornitolog şi spionul Iepurele Alb, surse de inspiraţie pentru personaj

Actorul Sean Connery, considerat cel mai bun Bond din toate timpurile FOTO Profimedia

James Bond e un personaj fascinant, iar asta în special datorită longevităţii sale. A fost creat de scriitorul britanic Ian Fleming, în 1953, iar din 1962 a devenit popular în toată lumea, odată cu lansarea francizei cinematografice. Însă cine au fost persoanele reale care au servit drept sursă de inspiraţie pentru cuceritorul spion britanic?

Ştiri pe aceeaşi temă

2020 a fost un an greu pentru toată lumea, iar James Bond nu a făcut excepţie. Moartea actorului Sean Connery, considerat cel mai bun Bond din toate timpurile, şi amânarea lansării ultimului film din franciză sunt doar două aspecte.

Într-o societate în care trendurile - mai ales în showbiz - se succed cu repeziciune, e o performanţă ca un personaj creat în 1953 să rămână un reper cultural şi în 2020. Şi iată că James Bond a reuşit acest lucru. Cei care i-au „împrumutat“ eroului lui Ian Fleming trăsăturile şi caracterul lor au fost personaje reale cum nu se poate mai diferite.

Citeşte aici cine sunt „taţii“ lui James Bond, cine i-a „împrumutat“ agentul britanic pasiunea pentru şampanie şi femei şi cine a fost Iepurele Alb, pe care Bond îl copia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările