Cine este cea mai admirată femeie de americani. Hillary Clinton, detronată după 17 ani

Cine este cea mai admirată femeie de americani. Hillary Clinton, detronată după 17 ani

Hillary Clinton şi michelle Obama FOTO Guliver/Getty Images

Hillary Clinton (71 de ani) a fost detronată în topul celor mai admirate femei de către americani, după ce s-a clasat în fiecare an în fruntea clasamentului, timp de aproape două decenii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, fosta Prima Doamnă a SUA Michelle Obama (54 de ani) este cea care a reuşit s-o detroneze pe Hillary Clinton (71 de ani) în clasamentul celor mai admirate femei de către americani, după 17 ani, potrivit unui sondaj Gallup, scrie News.ro. 
 
Fostul preşedinte Barack Obama rămâne, pentru al 11-lea an consecutiv, bărbatul cel mai admirat de concetăţenii săi, în faţa preşedintelui Donald Trump, aflat pe poziţia a doua pentru al patrulea an la rând. 
 
Acest sondaj este realizat de Gallup în fiecare an din 1946, cu excepţia anului 1976. Pentru sondajul din 2018, au fost consultaţi 1.025 de americani în perioada 3-12 decembrie, notează sursa citată.  
 
Michelle Obama, care în prezent efectuează un turneu mondial de promovare a cărţii sale de memorii din noiembrie, a primit 15% din voturi. Ea o devansează astfel pe prezentatoarea TV şi femeia de afaceri Oprah Winfrey (5%) şi, ex aequo cu 4%, pe Hillary Clinton şi actuala primă doamnă Melania Trump. 
 
Hillary Clinton s-a menţinut în fruntea acestui clasament de 22 de ori, consecutiv de 17 ori în ultimii ani.  
La categoria masculină, Barack Obama a obţinut 19% din voturi, în faţa lui Donald Trump (13%) şi, ex aequo cu 2%, fostul preşedinte George W. Bush şi papa Francisc.  
 
Topul celor mai admirate femei de către americani:
 
Michelle Obama - 15%
Oprah Winfrey - 5%
Hillary Clinton - 4%
Melania Trump - 4%
Regina Elisabeta a II-a - 2%
 
Topul celor mai admiraţi bărbaţi:
 
Barack Obama - 19%
Donald Trump - 13%
George W Bush - 2%
Pope Francis - 2%
Bill Gates 1%
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: