Chitara lui Bryan Adams, vandalizată într-un aeroport din Egipt: „A făcut graffiti pe chitara mea“

Chitara lui Bryan Adams, vandalizată într-un aeroport din Egipt: „A făcut graffiti pe chitara mea“

Bryan Adams este interpretul cunoscutelor piese „Please forgive me“ şi „Have you ever really loved a woman“  FOTO Getty Images

Cântăreţul canadian Bryan Adams s-a înfuriat în aeroportul din Cairo, după ce un agent vamal a scris un număr pe chitara lui vintage, cu cerneală verde. Artistul urma să părăsească Egiptul, în urma unui concert susţinut la Piramidele din Giza, informează The Guardian, citat de News.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cântăreţul a publicat pe contul său de Instagram o imagine ce arată chitara inscripţionată cu un număr şi un cuvânt ilizibil, scris în limba arabă. 

„Un agent vamal din aeroportul din Egipt a făcut graffiti pe chitara mea Martin D-18, din anul 1957“, a scris Bryan Adams în textul care însoţeşte imaginea. 
 
Artistul a spus că problemele lui cu vama au început imediat după ce a ajuns la aeroport. „De abia am reuşit să intrăm în ţară (în Egipt, n.r.) cu echipamentul, iar când am reuşit, era tot inscripţionat în acest fel. Nu ne-a cerut nimeni scuze“, a scris el pe Facebook.

Un funcţionar vamal a spus că instrumentele se marchează cu numere de serie, dar, de obicei, cu autocolante, nu cu cerneală. Cu toate acestea, el s-a apărat: „Poate că nu am fost noi de vină?“. 
 
chitara bryan adams
 
În anul 2015, o altă chitară a interpretului a fost inscripţionată cu un număr de serie, cu cerneală neagră, de compania aeriană Air Canada. 
 
Câţiva egipteni au ridiculizat incidentul pe reţelele de socializare: „Bryan Adams nu ştie că l-am lipit pe Tutankhamon cu Super Glue? Este firesc să scriem ceva pe o chitară veche de 60 de ani“, a scris unul dintre ei, referindu-se la masca funerară a faraonului Tutankhamon, care a fost distrusă după ce barba sa a fost lipită cu adeziv, într-un muzeu din Cairo. 
 
Totuşi, în ciuda incidentului, Bryan Adams a spus că s-ar întoarce să cânte în Egipt. „În afară de acest incident, iubesc Egiptul şi abia aştept să mă întorc într-o zi, dar fără inscripţiile cu vopsea verde, vă rog“, a spus artistul. 
 
Bryan Adams, în vârstă de 56 de ani, a lansat de-a lungul anilor 13 albume de studio, iar cele mai cunoscute dintre ele sunt „Reckless“ (1984), „Waking Up the Neighbours“ (1991) şi „18 til I Die“ (1996). Cel mai recent dintre discurile sale, „Get Up!“, a fost lansat în 2015. Printre piesele sale cunoscute se numără „Please forgive me“, „Have you ever really loved a woman“ şi „(Everything I do) I do it for you“.
 
În anul 1992, Bryan Adams a câştigat premiul Grammy pentru cea mai bună piesă scrisă special pentru film sau televiziune. El a primit distincţia pentru melodia „(Everything I Do) I Do It For You“, compusă pentru filmul „Robin Hood, prinţul hoţilor/ Robin Hood: Prince of Thieves“. Bryan Adams a fost nominalizat de cinci ori la Globul de Aur, de trei ori la premiile Oscar şi a fost recompensat cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood.
 
   

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: