Cheloo militează pentru legalizarea canabisului, după ce a fost condamnat pentru trafic de droguri: care este mesajul artistului

Cheloo militează pentru legalizarea canabisului, după ce a fost condamnat pentru trafic de droguri: care este mesajul artistului

Cheloo spune că ar trebui începută campania de legalizarea a canabisului FOTO Facebook

Cheloo, pe numele real Cătălin Ştefan Ion, membru al trupei Paraziţii, condamnat recent la doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri şi la 100 de ore în folosul comunităţii, militează pentru legalizarea canabisului, într-o postare în care spune că şi-a început işpăşirea pedepsei.

„Dacă avem dreptul să facem cancer de la tutun de ce să nu începem demersurile pentru legalizarea canabisului“ 

„Azi am tuns aproape 1/3 hectare de iarbă şi a durat vreo 8 ore de muncă în folosul asociaţiei de locatari (acasă). Dacă în ţara asta avem dreptul să facem cancer de la tutun şi ciroza de la alcool, ia să vedem câţi vor să începem dememersurile pentru legalizarea canabisului. Spor la laic-dizlaic“, a scris Cheloo pe pagina lui de Facebook.

Reacţiile fanilor lui Cheloo nu au încetat să apară după ce a postat mesajul. „Un popor pupător de oase şi lins icoane nu poate avea o gândire modernă, occidentală! Chiar şi după ani de zile mi-a rămas întipărită în minte imaginea cu oamenii fericiţi, relaxaţi, zâmbitori, oameni trecuţi de 40 de ani îmbrăcaţi la costum care se relaxau cu un cui la terasă în Amsterdam. La noi când te uiţi pe feţele oamenilor toţi sunt trişti, abătuţi, nervoşi, grăbiţi. Nu cred că este mai nocivă decât tutunul pe care-l bag zilnic în plămâni sau acoolul ce îl servesc ficatului“, spune utilizatorul cu numele de Claudiu Florentin.

„Nu cred că o ţară ca a noastră ar accepta legalizarea fiindcă sunt prea mulţi care încă au mentalitatea care era pe vremea comunismului“, „Trăim într-o ţară în care ne e frică să vorbim despre pipa păcii...în timp ce alcoolismul curmă vieţi în parapet sau în violenţe domestice“, „Cine să accepte iarba? Dobitocii care beau de la motorină în sus? Ţăranii harnici care beau pe caiet din alocaţiile copiilor care oricum nu merg la şcoală? Needucaţii de la oraş care îşi cumpără ţigări la bucată? Babele sclavele care erau făcute poştă în spatele cooperativei? Părinţii care îşi educă copiii în a avea locuri de muncă de la 8 la 5? Cine să pornească un astfel de demers?“, au fost doar o parte dintre comentariile fanilor.

Cum a ajuns Cheloo să facă muncă în folosul comunităţii 

Cheloo a ajuns în situaţia de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii după ce a făcut un acord de recunoaştere cu procurorul de caz, în dosarul de trafic de dorguri. Tribunalul Prahova a acceptat, miercuri, 17 mai, încadrarea juridică şi pedeapsa propusă de procurorul de caz şi de inculpat şi a decis ca solistul trupei Paraziţii să fie condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, 180 de zile amendă penală, în cuantum de 4.500 de lei, şi 100 de zile de muncă în folosul comunităţii.

În luna martie a anului trecut, procurorii DIICOT Ploieşti au făcut zece percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Prahova şi Ialomiţa, inclusiv la locuinţa lui Cheloo, într-un dosar privind infracţiuni de trafic de droguri.

Cheloo a fost dus la sediul DIICOT Ploieşti, fiind suspectat şi de consum de stupefiante, după ce la casa sa de vacanţă de lângă Breaza procurorii au descoperit câteva grame de canabis. Întrebat de jurnalişti dacă are ceva să îşi reproşeze, acesta a spus: „Multe!“. De asemenea, întrebat cum se simte, Cheloo a răspuns: „Ca un lup între oi“.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că solistul trupei Paraziţii i-ar fi dat gratuit canabis, în câteva rânduri, unui investigator sub acoperire şi unui colaborator al procurorilor DIICOT. Alte peste 80 de persoane, între care foarte mulţi adolescenţi, au fost audiaţi în acest dosar. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: