Celebrul stilist italian Nino Cerruti s-a stins din viaţă la vârsta de 91 de ani

Celebrul stilist italian Nino Cerruti s-a stins din viaţă la vârsta de 91 de ani

Foto news.ro

Nino Cerruti a murit, sâmbătă, la vârsta de 91 de ani. Celebrul stilist italian era internat într-un spital din Piemont, acolo unde a mers pentru a face o operaţie de şold.

Nino Cerutti a murit la spitalul Vercelli, aflat în regiunea de nord-vest a Piemontului. 

A fost un brand pentru bărbaţii secolului XX, abordând un stil care era elegant şi casual în acelaşi timp, relatează news.ro.

Născut pe data de 25 septembrie 1930 la Biella, Cerruti a abandonat studiile de filosofie la vârsta de 20 de ani. Acest lucru s-a datorat pierderii tatălui său, fiind nevoit să preia frâiele afacerii de familie. 

În perioada de glorie, brandul Cerruti 1881 a avut parte de multe apariţii spectuloase datorită vedetelor care au ales vestimentaţia acestuia. Apariţia în lumea modei a avut loc la sfârşitul anilor 50, după ce stilistul acumulare experienţă în producerea de ţesături de calitate.

Primul magazin Cerruti a fost deschis în anul 1956 la Paris. A revoluţionat lumea modei când a pus modelele sale masculine şi feminine să poarte aceleaşi haine pe podium. Cerruti a colaborat şi cu Giorgio Armani care a lucrat pentru acesta ca designer pentru vestimentaţia masculină timp de 10 ani. 

 

 

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările