Cele mai controversate comentarii despre vedete ale lui Karl Lagerfeld: „Lady Di a fost drăguţă, dar proastă“. Ce credea despre Michelle Obama şi Meryl Streep

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karl Lagerfeld a fost cel mai apreciat creator de modă al secolului FOTO Guliver/Getty Images
Karl Lagerfeld a fost cel mai apreciat creator de modă al secolului FOTO Guliver/Getty Images

Legendarul creator de modă Karl Lagerfeld, care a murit la 85 de ani, a fost pe cât de apreciat pentru viziunea şi creaţiile sale, pe atât de controversat din cauza declaraţiilor sale extrem de sincere şi, uneori, catalogate drept jignitoare, mai ales că multe vizau personalităţi publice.

Karl Lagerfeld a murit în dimineaţa zilei de 19 februarie la vârsta de 85 de ani, iar surse apropiate susţin că suferea de cancer pancreatic. 

Au fost o mulţime de lucruri pe care designerul le-a adorat – ochelarii de soare negri, cămăştile albe, pisica Choupette şi Cola Zero –, însă au fost şi multe pe care le-a detestat şi nu s-a ferit să-şi exprime părerile fără menajamente despre politicieni, actori şi cântăreţi de top. 

Nu sunt mulţi cei care au reuşit să iasă teferi şi neatacaţi de gura „lupului rău Lagerfeld“, recunoscut pentru diversitatea vocabularului său. Scriitorul francez Jean-Christophe Napias nu a vrut să le facă uitate, aşa că a ales citate memorabile, începând din anii '70, ale celui care a devenit imaginea onestităţii brutale.

Adele, Pippa Middleton şi Michelle Obama sunt doar câteva dintre personalităţile care au resimţit pe propria piele cum este să fii „analizat“ cu o sinceritate dusă la extrem de către omul pentru care nu existau subiecte tabu într-o discuţie.

Despre Pippa Middleton:

„Sora ei arată mai bine. Kate Middleton are o siluetă drăguţă. Îmi place acest gen de femeie, îmi place frumuseţea romantică. Pe de altă parte, Pippa Middleton încearcă să răzbească. Nu-mi place faţa ei. Ar trebui să-şi arate doar spatele“.

Despre Prinţesa Diana:

„A fost drăguţă şi dulce, dar a fost proastă“. 

Despre François Hollande:

„Acest imbecil va fi la fel de dezastruos ca Zapatero. Hollande îi detestă pe bogaţi. E dezastruos. Vrea să-i pedepsească şi, evident, ei pleacă din ţară şi nimeni nu mai face investiţii. Străinii nu vor să mai investească în Franţa şi din această cauză lucrurile nu mai funcţionează. În afară de modă, bijuterii, parfumuri şi vin, Franţa nu mai este competitivă. Restul produselor nu se vând. Cine cumpără maşini franceze? Eu în niciun caz“.

Despre Heidi Klum:

„Nu ştiu cine este Heidi Klum. Nu este cunoscută în Franţa. Nici Claudia Schiffer nu ştie cine este Heidi Klum. Are un zâmbet forţat şi stupid, este „rea grea pentru a defila şi este un nimeni în lumea modei“. 

Despre Adele:

„Îmi plac Adele şi Florence Welch. Adele este un pic prea grasă, dar are o faţă frumoasă şi o voce divină“. În acest caz însă, în faţa unui val de critici, Lagerfeld a prezentat scuze... într-un fel. El a susţinut că declaraţiile i-au fost scoase din context şi că a spus despre Adele doar că este „un pic plinuţă“. 

Despre Michelle Obama: 

„Faţa ei este magică“. Designerul a fost un mare fan al fostei PrimE Doamne, însă nu s-a dat în lături de la a o critica în momentul în care şi-a făcut breton: „Sincer, o idee proastă. Nu arată deloc bine“. 

Despre Meryl Streep: 

„O actriţă genială, dar şi foarte ieftină, nu?“ Declaraţia a fost făcut în 2017, când Lagerfeld a susţinut că Meryl Streep ar fi comandat o rochie pentru gala Oscar, doar pentru a anula cererea după ce un alt designer i-a oferit gratuit o creaţie. Chanel nu plăteşte actriţele pentru a purta creaţiile casei de modă pe covorul roşu, deşi cei mai mulţi designeri obişnuiesc să facă acest troc. Totuşi, actriţa a negat acuzaţiile. 

Despre Andy Warhol:

„Poate că n-ar trebui să spun asta, dar era chiar respingător ca înfăţişare“.

Despre Coco Chanel:

„Coco Chanel ar urî ce fac eu. Brandul are o imagine care depinde de mine. Fac tot ce ea nu a făcut vreodată. A trebuit să-mi găsesc semnătura. A trebuit să plec de la ceea ce era Chanel şi să mă îndrept către ceea ce trebuia să fie“.

Despre oamenii scunzi şi neatrăgători:

„Viaţa nu este un concurs de frumuseţe, iar unii oameni urâţi sunt chiar grozavi. Urăsc, în schimb, acei oameni dezgustător de urâţi. Cei mai răi sunt bărbaţii urâţi şi scunzi. Femeile pot fi scunde, dar la bărbaţi este imposibil. Este ceva peste care nu vor putea trece toată viaţa – de aceea sunt răi şi vor să te omoare“.

Despre mişcarea #MeToo:

„Ceea ce mă şochează cel mai mult în privinţa acestui subiect sunt starletele care au nevoie de 20 de ani pentru a îşi aminti ce li s-a întâmplat. Să nu menţionăm faptul că nu există martori. Am citit undeva că acum trebuie să întrebi modelul dacă se simte confortabil să pozeze. Este pur şi simplu exagerat. De acum încolo, ca designer, nu poţi face nimic. Este incredibil. Dacă nu vrei să îţi fie daţi joc pantalonii, nu deveni model! Alătură-te unei mănăstiri. Va exista întotdeauna un loc pentru tine acolo. Ba chiar se fac recrutări“.

Despre interviuri:

„Mi-a luat interviu odată o jurnalistă din Germania – o femeie îngrozitor de urâtă. Era în primele zile după căderea comunismului, poate chiar la o săptămână după, şi ea purta un pulovăr galben prin care puteai vedea mai multe. Avea nişte sâni imenşi şi un sutien mare şi negru. Mi-a zis că sunt nepoliticos că nu-mi dau jos ochelarii de soare. Am întrebat-o: «Dar eu te rog pe tine să-ţi dai jos sutienul?»“.

Despre starea lui, înainte de show:

 „Nu am sentimente umane“

Despre greci:

„Nimeni nu vrea ca Grecia să dispară, dar grecii au nişte obiceiuri cu adevărat dezgustătoare. Italienii la fel“.

Despre ruşi:

„Dacă eram femeie şi trăiam în Rusia, aş fi fost lesbiană, pentru că bărbaţii de acolo sunt foarte urâţi“.

Despre femeile din reviste:

„Persoanele care apar în reviste sunt 50% femei uşoare şi 50% femei însărcinate“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite