Cel mai prietenos criminal din istorie: adevărata poveste a lui Charles Sobhraj, care a omorât zeci de turişti în Asia. El este „Şarpele“ din miniseria Netflix

Cel mai prietenos criminal din istorie: adevărata poveste a lui Charles Sobhraj, care a omorât zeci de turişti în Asia. El este „Şarpele“ din miniseria Netflix

Tahar Rahim a intrat în pielea Şarpelui, în filmul difuzat de Netflix (Foto: Profimediia).

Charles Sobhraj a rămas în istoria neagră a umanităţii drept unul dintre cei mai prietenoşi criminali, pentru modul cum îşi atrăgea victimele. Adevăratul criminal, interpretat de actorul francez Tahar Rahim, în miniseria Netflix "Şarpele", a tâlhărit şi omorât mai mulţi turişti în Asia, numărul exact al victimelor sale nefiind cunoscut.

Charles Sobhraj a devenit cunoscut pe plan internaţional în 1976, atunci când a fost condamnat la închisoare în India pentru crimă. Ar părea că atunci şi acolo se încheie povestea - dar nici pe departe.

Viaţa lui Sobhraj este cu adevărat intrigantă, la fel şi modul lui de a acţiona ca ucigaş în serie. Lasă deoparte imaginea clasică terifiantă a criminalului în serie, care stă ascuns în timp ce îşi plănuieşte crimele şi arată ca un psihopat.

"Şarpele" a fost un cu totul alt gen de criminal - unul cât se poate de sociabil şi prietenos, care în anii '60 şi '70 dădea petreceri în Bangkok. Dar felul lui de a fi era doar... capcana întinsă victimelor sale. Pentru Tahar Rahim, actorul francez de 39 de ani, acesta este al doilea rol răsunător de anul acesta - Tahar fiind nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun actor, graţie prestaţiei lui din "The Mauritanian", alături de Jodie Foster (care a câştigat Globul!).

Lui Sobhraj i s-a mai spus şi The Bikini Killer, francezul cu sânge vietnamez şi indian organizând party-uri nebune în costume de baie la piscina casei sale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările