Ce ar trebui să facă americanii după victoria lui Trump: Cele cinci lucruri recomandate de regizorul Michael Moore care au făcut înconjurul internetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul Michael Moore (62 de ani) a întocmit o lista de cinci lucruri pe care ar trebui să le facă americanii după alegerile prezidenţiale din SUA, care a devenit virală pe internet.

Dimineaţa zilei de miercuri, după ce rezultatele alegerilor prezidenţiale l-au declarat pe Donald Trump noul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, a fost resimţită ca o mahmureală cruntă de milioane de democraţi, încercaţi de o stare depresivă. Poate de aceea, planul cu cinci puncte propus de regizorul de documentare Michael Moore a fost distribuit de peste 100.000 de ori din momentul în care a fost postat pe Facebook, miercuri dimineaţă. Lista oferă un model despre cum democraţii se pot aduna după aceasă înfrângere şi pot lupta pentru cauza lor.

În continuare, vă prezentăm lista completă a lui Michael Moore.

Lista de lucruri de făcut a doua zi:

1. Preluaţi conducerea Partidului Democrat şi daţi-l înapoi oamenilor. A eşuat în mod lamentabil.

2. Împuşcaţi toţi „învăţaţii“, pe cei care fac sondaje de opinie şi pe oricine altcineva din mass-media care ne-au spus aceeaşi poveste şi au refuzat să asculte sau să conştientizeze ce se întâmpla de fapt. Aceşti aşa-zişi experţi nu ne vor spune că trebuie să lăsăm deopate „ceea ce ne desparte“ şi să „ne unim forţele“. Ei doar vor scoate din fund şi mai multe aiureli în zilele ce vor urma. Opriţi-i!

3. Orice membru al Congresului Democrat, care nu s-a trezit în această dimineaţă gata să lupte, să opună rezistenţă şi să împiedice, în felul în care republicanii au făcut-o în fiecare zi împotriva Preşedintelui Obama timp de opt ani, trebuie să se dea la o parte şi să îi lase pe aceia din noi care ştiu partitura să deschidă drumul pentru oprirea josniciei şi nebuniei care e pe cale să înceapă.

4. Toţi trebuie să înceteze să spună că sunt „uimiţi“ şi „şocaţi“. Ceea ce vreţi să spuneţi este că aţi stat într-o bulă şi n-aţi fost atenţi la cetăţenii americani şi la disperarea lor. Ani la rând au fost neglijaţi de ambele partide, furia şi nevoia de răzbunare împotriva sistemului doar a crescut. În acest timp a venit o vedetă de televiziune pe care au plăcut-o, al cărei plan a fost să distrugă ambele partide şi să le spună tuturor „Eşti concediat!“. Victoria lui Trump nu este nicio surpriză. El nu a fost niciodată o glumă. Tratându-l ca pe o glumă, nu am făcut decât să-i dăm putere. El este în acelaşi timp o creatură şi o creaţie a mass-media şi media nu va recunoaşte niciodată asta.

5. Trebuie să spui această propoziţie oricărei persoane pe care o întâlneşti astăzi: „Hillary Clinton a câştigat votul popular“. Majoritatea cetăţenilor noştri americani au preferat-o pe Hillary Clinton în defavoarea lui Trump. Punct. E un fapt. Dacă v-aţi trezit în această dimineaţă crezând că trăiţi într-o ţară distrusă, să ştiţi că nu este aşa. Majoritatea cetăţenilor americani au vrut-o pe Hillary, nu pe Trump. Singurul motiv pentru care el este preşedinte este din cauza unei idei de nebuneşti, neînţelese, de secolul al-18-lea, numită Colegiul Electoral. Până când nu vom schimba acest lucru, vom continua să avem preşedinţi pe care nu i-am ales şi pe care nu i-am vrut. Trăim într-o ţară în care majoritatea cetăţenilor au spus că sunt conştienţi de schimbările climtice, cred că femeile ar trebui plătite la fel ca bărbaţii, vor educaţie colegială de stat, nu vor să invadăm ţările, ei vor o mărire a salariului minim şi vor un sistem de sănătate universal finanţat de stat. Nimic din toate acestea nu s-au schimbat. Trăim într-o ţară în care majoritatea este de acord cu poziţia „liberal“. Doar că pur şi simplu ne lipsesc liderii liberali care să realizeze aceste lucruri (vezi punctul 1).

Michael Francis Moore (62 de ani) este un regizor american, autor şi comentator politic liberal. El este regizorul şi producătorul filmelor „Bowling for Columbine“, „Fahrenheit 9/11“, „Sicko“, şi äCapitalism: A Love Story“, patru din primele nouă documentare cu cele mai mari încasări din toate timpurile. În septembrie 2008, a lansat primul său film gratuit pe Internet, „Slacker Uprising“, documentând cruciada sa personală de încurajare a cât mai mulţi americani să voteze în alegerile prezidenţiale. El a scris şi a jucat, de asemenea, în emisiunile „TV Nation“ şi „Awfull Truth/Adevarul Groaznic“. Moore critică globalizarea, marile corporaţii, posesia de arme de asalt, războiului din Irak, pe preşedintele american George W. Bush şi sistemul de sănătate american în lucrările sale scrise şi cinematică.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite