Ce spune Maia Morgenstern despre faptul că oamenii se roagă la chipul ei într-o catedrală din Bogota

Ce spune Maia Morgenstern despre faptul că oamenii se roagă la chipul ei într-o catedrală din Bogota

Maia Morgenstern, în rolul Fecioarei Maria FOTO Cinemagia

Actriţa Maia Morgenstern (56 de ani) a comentat faptul că într-o catedrală din Bogota (Columbia) sunt mai mult imagini cu ea din filmul „Patimile lui Hristos“ pe post de icoane, iar oamenii se roagă la ele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un interviu recent pentru Libertatea, Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, a dezvăluit că în Catedrala Monserrate, aflată pe un vârf de munte din Bogota, sunt portrete uriaşe ale Maiei Morgenstern în rolul Fecioarei Maria, pe care actriţa l-a jucat în filmul  „Patimile lui Hristos“, regizat de Mel Gibson. 

Iar dacă Chiriac a recunoscut că a trăit un moment tulburător când a făcut descoperirea, Maia Morgenstern a mărturisit că nu a fost şocată de acest lucru, ci impresionată şi înduioşată.

„Acest film a avut un impact foarte puternic la vremea respectivă, a fost iubit, a fost contestat, a surescitat, a stârnit discuţii, a stârnit o mare controversă, care m-a costat, m-a consumat, pentru că a fost aşa, o volbură întreagă. Filmul nu a trecut neobservat şi nu a fost un eveniment oarecare. Un singur lucru pot spune. Faptul că a impresionat şi că impresionează atâţi oameni chipul meu sau felul în care m-am apropiat de personaj e un semn important pentru mine. Mă obligă, mă responsabilizează, mă înduioşează“,a declarat Maia Morgenstern pentru sursa citată.

De asemenea, actriţa a precizat că ştia de existenţa acestor portrete de mai mulţi ani, însă nu a vrut să mediatizeze acest lucru: „Nu am fost acolo, mi-au povestit colegi, prieteni, dar nu se cuvenea să vorbesc eu despre asta“. 

Lansat în 2014, „Patimile lui Hristos“, a cărui regie poartă semnătura lui Mel Gibson, a avut cel mai mare buget de producţie (30 de milioane de dolari) şi cele mai mari încasări (peste 600 de milioane de dolari) dintre filmele despre Iisus. A fost însă şi cel mai controversat film, reprezentând un punct de cotitură în cariera lui Gibson, care a fost rapid transformat într-un antisemit şi rasist.

Din distribuţia peliculei, care prezintă ultimele 12 ore din viaţa lui Iisus până la Înviere, a făcut parte Maia Morgenstern (Fecioara Maria), Jim Caviezel (Iisus Hristos) şi Monica Bellucci (Maria Magdalena). 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: