Ce spune Maia Morgenstern despre faptul că oamenii se roagă la chipul ei într-o catedrală din Bogota

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Morgenstern, în rolul Fecioarei Maria FOTO Cinemagia
Maia Morgenstern, în rolul Fecioarei Maria FOTO Cinemagia

Actriţa Maia Morgenstern (56 de ani) a comentat faptul că într-o catedrală din Bogota (Columbia) sunt mai mult imagini cu ea din filmul „Patimile lui Hristos“ pe post de icoane, iar oamenii se roagă la ele.

Într-un interviu recent pentru Libertatea, Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, a dezvăluit că în Catedrala Monserrate, aflată pe un vârf de munte din Bogota, sunt portrete uriaşe ale Maiei Morgenstern în rolul Fecioarei Maria, pe care actriţa l-a jucat în filmul  „Patimile lui Hristos“, regizat de Mel Gibson. 

Iar dacă Chiriac a recunoscut că a trăit un moment tulburător când a făcut descoperirea, Maia Morgenstern a mărturisit că nu a fost şocată de acest lucru, ci impresionată şi înduioşată.

„Acest film a avut un impact foarte puternic la vremea respectivă, a fost iubit, a fost contestat, a surescitat, a stârnit discuţii, a stârnit o mare controversă, care m-a costat, m-a consumat, pentru că a fost aşa, o volbură întreagă. Filmul nu a trecut neobservat şi nu a fost un eveniment oarecare. Un singur lucru pot spune. Faptul că a impresionat şi că impresionează atâţi oameni chipul meu sau felul în care m-am apropiat de personaj e un semn important pentru mine. Mă obligă, mă responsabilizează, mă înduioşează“,a declarat Maia Morgenstern pentru sursa citată.

De asemenea, actriţa a precizat că ştia de existenţa acestor portrete de mai mulţi ani, însă nu a vrut să mediatizeze acest lucru: „Nu am fost acolo, mi-au povestit colegi, prieteni, dar nu se cuvenea să vorbesc eu despre asta“. 

Lansat în 2014, „Patimile lui Hristos“, a cărui regie poartă semnătura lui Mel Gibson, a avut cel mai mare buget de producţie (30 de milioane de dolari) şi cele mai mari încasări (peste 600 de milioane de dolari) dintre filmele despre Iisus. A fost însă şi cel mai controversat film, reprezentând un punct de cotitură în cariera lui Gibson, care a fost rapid transformat într-un antisemit şi rasist.

Din distribuţia peliculei, care prezintă ultimele 12 ore din viaţa lui Iisus până la Înviere, a făcut parte Maia Morgenstern (Fecioara Maria), Jim Caviezel (Iisus Hristos) şi Monica Bellucci (Maria Magdalena). 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite