Ce şanse sunt ca Alec Baldwin să ajungă la închisoare după ce a omorât accidental un om pe platourile de filmare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alec Baldwin FOTO Getty Images
Alec Baldwin FOTO Getty Images

Alec Baldwin cel mai probabil nu va fi acuzat de „act intenţionat de violenţă”, însă e posibil să fie acuzat de  „neglijenţă”, după ce actorul a ucis un om cu o armă din recuzită, susţin specialiştii consultaţi de Daily Mail. Între timp a fost identificată şi persoana care se ocupa de armele de pe platoul de filare.

Daily Mail, citat de stiriprotv.ro a contactat un avocat de top pentru a explica situaţia din punct de vedere legal. Astfel Jamie White, avocat de drept penal, dar şi civil, spune că cel mai în măsură să ajungă după gratii este cel care a pregătit arma.

„Dacă lucrurile rămân aşa cum au fost prezentate până acum, Baldwin nu va fi acuzat de act intenţionat de violenţă. Totuşi, nu este exclus să fie acuzat de neglijenţă. Sunt mult mai multe detalii care nu au fost încă descoperite”, a spus avocatul.

„Dacă Baldwin sau altă persoană au dat dovadă de neglijenţă, cu siguranţă va avea loc un proces civil. Însă în ceea ce priveşte acuzaţiile penale, aici lucrurile sunt mai complicate. Nu cred că era treaba lui Baldwin să pregătească pistoalele”, a mai spus White. 

„Ca şi actor, Alec Baldwin nu poate fi tras la răspundere, pentru că el a avut încredere în ceva ce a fost anterior verificat de responsabilul de recuzită. Însă, în calitate de producător al acestui film,  Baldwin are mai multa răspundere – depinde însă dacă este doar un investitor sau are un rol mai activ în producerea filmului”, a mai explicat avocatul.

A fost identificată şi persoana care se ocupa de arme pe platou: Hanna Gutierrez. Aceasta a pregătit trei pistoale pentru scena respectivă, iar Dave Halls, asistent regizor, i-a oferit unul dintre ele lui Baldwin, fără să ştie că e încărcat. Halls chiar i-a anunţat pe membrii echipei că pistolul este sigur.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite