Ce rol vor avea ducii William şi Kate în perioada de criză declanşată de coronavirus

Ce rol vor avea ducii William şi Kate în perioada de criză declanşată de coronavirus

Kate Middleton şi prinţul William FOTO Getty Images

Ducii de Cambridge, prinţul William (36 de ani) şi Kate Middleton (36 de ani), şi-au asumat rolul de comunicatori ai familiei regale britanice, în timpul pandemiei de coronavirus, pentru a încuraja poporul britanic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ducele de Cambridge, prinţul William, urmează să preia rolul de „om de stat“ în timpul pandemiei de coronavirus şi va reprezenta familia regală în eforturile sale de a sprijini statul britanic, anunţă expertul regal, Katie Nicholl, potrivit Daily Mail. 

Acest lucru a fost confirmat şi de Palatul Buckingham, menţionează experta. 

Prinţul William a fost de altfel primul membru al familiei regale britanice care s-a adresat naţiunii, în timpul crizei provocate de coronavirus, într-o înregistrare video lansată săptămâna trecută. De asemenea, el şi soţia lui, Kate Middleton, au vizitat recent un centru medical din Londra. 

Practic, ducii de Cambridge se vor ocupa de partea de comunicare pe durata perioadei de criză pentru a încuraja poporul britanic.

Într-un interviu pentru site-ul australian „9Honey“, Katie Nicholl a declarat că mişcarea este una bună, adăugând că ducele şi ducesa de Cambridge sunt cei mai în măsură membri ai familiei regale britanice să devină „stâlpii de susţinere“ ai naţiunii în acest moment.

„Îl vedem pe William preluând rolul de om de stat. Mă surprinde şi mi se pare foarte interesant faptul că primul membru al familiei regale care s-a adresat naţiunii a fost prinţul William“, a adăugat experta. Nicholl a adăugat că acest lucru este cu atât mai lăudabil cu cât regina Elisabeta, dar şi Prinţul Charles, au nevoie să stea în autoizolare având în vedere că fac parte din grupul persoanelor vulnerabile, date fiind vârstele înaintate.

„Sunt cei mai mai în măsură să-i ajute pe ceilalţi în vreme de criză şi să-şi asume aceast rol, având în vedere că nu se află în categoria persoanelor de risc“, a adăugat experta, care nu a auitat să menţioneze că cei doi trebuie să-şi îndeplinească îndatoririle avînd totodată mare grijă de sănătatea lor.  

De altfel, familia regală britanică a anunţat că a luat o serie de măsuri privind, în contextul extinderii tot mai rapide a pandemiei de coronavirus. Regina Elisabeta, împreună cu prinţul consort Philip, s-au mutat mai devreme de la Palatul Buckingham la Castelul Windsor, reşedinţa sa regală situată la vest de Londra, şi au păstrat doar opt angajaţi. Prinţul Charles şi soţia lui, ducesa Camilla, au părăsit Londra pentru a se muta la ferma lor din Scoţia. 

Image result for regina elisabeta philipRegina Elisabeta şi prinţul Philip FOTO Getty Images

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările