Ce pensie are Petre Roman la 74 de ani. Suma pe care o încasează lunar fostul premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
petre roman foto ok magazine

Ani de zile a făcut parte din lumea politică, chiar şi din cea universitară, dar iată că acum se dedică familiei sale frumoase, soţiei şi fiului lor. Petre Roman are 74 de ani şi este pensionar. Iată cât încasează lunar de la statul român după ani de muncă.

Înainte de revoluţia din anul 1989, Petre Roman activa în lumea universitară, acesta era specialist în fizica fluidelor şi poluarea mediului. Împreună cu soţia sa de la acea vreme, cu Mioara Roman, cei doi se dedicau învăţământului, amândoi erau profesori ce formau tinerii pentru viaţa profesională. În 1989, în decembrie, Petre Roman a avut un rol important.

Acesta a luat parte la baricada din centrul Bucureştiului pe 21, 22 decembrie alături de tinerii revoluţionari. El a fost şi primul care a rostit de la sediul Comitetului Central prima declaraţie împotriva partidului comunist. Ulterior, el a intrat în politică, a devenit membru al Consiliului Provizoriu al Frontului Salvării Naţionale. La 26 decembrie 1989, Petre Roman a fost numit prim-ministru, fiind primul premier al României post-decembriste, funcţie pe care a ocupat-o până în toamna anului 1991. De atunci, Petre Roman s-a implicat activ în politică. Acum, la 74 de ani, acesta duce o viaţă liniştită, are şi o pensie decentă.

Citeşte continuarea aici!

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite