Ce înseamnă „isuseari”, tradiţia machedonească pentru care Simona Halep a făcut cheful de pomină? Poze noi cu viitorii miri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
simona halep toni iuruc

Simona Halep (29 de ani) şi omul de afaceri Toni Iuruc (42 de ani) au făcut vineri, 23 iulie, o petrecere grandioasă, ce ţine de tradiţia machedonească, prin care au sărbătorit cu fast faptul că tenismena a acceptat inelul de la iubitul ei.

Practic, a fost petrecerea de după logodnă, numită la aromâni „isuseari”, eveniment la care care părinţii miresi şi-au dat aceptul să-şi încredinţeze fiica logodnicului ei, Toni Iuruc.

Cei doi au petrecut alături de familie şi prieteni în grădina casei lor din Izvorani. „Pentru cei ce nu ştiu, la Simona Halep nu a fost logodnă, ci <isusearea>. Acesta este un moment emoţionant pentru familia miresei, pe rând părinţii şi rudele apropiate îşi iau rămas bun de la mireasă şi o încredinţează mirelui. Soacra mare şi mătuşile fac cadouri ginerelui, de obicei un prosop. Se cântă cântece de rămas bun. Când iese din casa părintească, mireasa îşi face crucea de trei ori cu faţa către răsărit, este însoţită de două persoane tinere, fraţi, veri şi soacra le aşează pe umeri celor doi un cadou. Cu piciorul drept, mireasa păşeşte afară din casă. Mireasa este dusă lângă mire, care este pregătit de plecare”, a explicat, pe Facebook, Marian Sterea, fotograful evenimentului şi unul dintre apropiaţii familiei Halep.

Citeşte articolul integral pe Click.ro

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite