Ce credea îndrăgita Stela Popescu despre divertismentul TV: „Audienţa creşte cu proştii care se uită la orice prostie“

Ce credea îndrăgita Stela Popescu despre
divertismentul TV: „Audienţa creşte cu proştii care se uită la orice prostie“

Stela Popescu va rămâne mereu îb amintirea publicului FOTO Teatrul de Revistă Constantin Tănase

Stela Popescu a încetat din viaţă în urmă cu mai puţin de trei ani, însă continuă să trăiască în amintirea publicului. La mormântul actriţei, de la cimitirul Cernica, oamenii lasă şi acum flori şi candele, dovadă că Stela Popescu rămâne „regina revistei româneşti“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fiica adoptivă a acriţei ajunge mai rar la mormântul Stelei Popescu, după cum relatează click.ro, deşi a moştenit de la aceasta mai multe case.

„Dacă ai norocul să faci ceea ce-ţi place, viaţa este mai uşoară, nici nu simţi efortul pe care trebuie să-l depui, nu simţi oboseala. Soţul meu câteodată se enerva, mă întreba cum de nu sunt obosită după o săptămână în care jucam şapte-opt spectacole în Bucureşti şi alte două-trei în provincie. Dar pasiunea e cea mai mare forţă care poate călăuzi un om. Am călătorit cu trenuri cu gheaţă la ferestre, am jucat în săli unde spectatorii aveau cojoacele pe ei, dar eu n-am urcat pe scenă cu cojocul pe mine! Când vedeam lumea stup acolo, oameni fericiţi, cum să nu mă încarc, să nu mă bucur?! Am muncit, am îndurat, dar am ştiut întotdeauna pentru ce. Am făcut bani, mi-am ridicat repede casa, m-am bucurat toată viaţa de ea“, declara actriţa într-un interviu.

Totuşi, publicul pe care l-a iubit atât de mult nu o uită. Stela Popescu avea 81 de ani când a murit şi o viaţă dedicată actoriei. Chiar dacă a urcat pe scenă până înainte de a muri, actriţa regreta că oamenii veneau tot mai rar la teatru, preferând, în loc, divertismentul facil oferit de televiziune.

„Viaţa e grea, iar oamenii, preocupaţi de ziua de mâine,  au mai puţină disponibilitate de a veni la teatru. Apoi, mai este şi televiziunea, pe care lumea o alege de multe ori în detrimentul culturii, pentru că este cel mai ieftin mijloc de divertisment“, mărturisea ea.

Ce credea Stela Popescu despre divertismentul de la TV, despre rolul mass-media şi al CNA, şi despre spectacolele moderne de teatru, dar şi acre erau rolurile sale preferate citeşte aici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările