Ce crede prinţul William despre decizia fratelui său de a se îndepărta de familia regală: „I-am fost alături toată viaţa, dar acum nu mai pot face asta“

Ce crede prinţul William despre decizia fratelui său de a se îndepărta de familia regală: „I-am fost alături toată viaţa, dar acum nu mai pot face asta“

Prinţii William şi Harry au fost, până de curând, de nedespărţit FOTO Guliver/Getty Images

Prinţul William şi-a exprimat dezamăgirea şi tristeţea faţă de decizia fratelui său, prinţul Harry, de a se rupe de familie, însă speră că lucrurile se vor rezolva cu timpul.

Înainte de întâlnirea de criză convocată pe 13 ianuarie de regina Elisabeta pentru a decide viitorul ducilor de Sussex, Harry şi Meghan, prinţul William a mărturisit că spera ca problemele să se rezolve astfel încât familia regală să fie din nou o echipă unită, potrivit The Guardian.

„I-am fost alături fratelui meu toată viaţa, iar acum nu mai pot face acest lucru, acum suntem entităţi separate. Mă întristează acest lucru. Însă tot ce putem face, tot ce pot face, este să încercăm să îi sprijinim şi să sperăm că va veni şi un moment în care vom fi din nou împreună, pe aceeaşi lungime de undă. Mi-aş dori ca toată lumea să joace în aceeaşi echipă“, i s-a confesat ducele de Cambridge unui prieten apropiat.

Declaraţia prinţului William confirmă una mai veche a fratelui său, care în octombrie 2019 evita să spulbere zvonurile că relaţia lor scârţâie şi declara public că au ales „să meargă pe drumuri separate“. 

Comentariile vin cu doar o zi înainte ca regina Elisabeta, prinţul Charles, William şi Harry să aibă prima întrevedere după anunţul-bombă făcut de ducii de Sussex, care vor să renunţe la statutul de membri seniori ai familiei regale britanice şi să-şi dobândească astfel independenţa financiară.

Întâlnirea de luni, 13 ianuarie, va fi prilej pentru discutarea propunerilor rezultate din consultările dintre oficialii de la Buckingham, Clarence House şi Kensington şi reprezentanţii guvernelor Marii Britanii şi Canadei privind viitoarele roluri ale lui Harry şi Meghan. Se pare că ducesa de Sussex, care s-a întors în Canada, va lua parte la discuţie prin telefon.

Potrivit surselor de la palat, ambele părţi îşi doresc să tranşeze problema cât mai repede cu putinţă. „Există mai multe planuri pe care familia le are în vedere, iar paşii vor fi stabiliţi în cadrul şedinţei. Dorinţa reginei este ca problema să fie rezolvată rapid, în câteva zile, însă au căzut de acord că orice înţelegere va necesita timp pentru a putea fi pusă în aplicare. Este în interesul tuturor ca o rezolvare să fie agreată cât mai rapid şi cu daune minime“, a precizat o sursă.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările