Cazul lui Gabriel Cotabiţă schimbă regulile: antrenorii de fitness trebuie să aibă atestate pentru a profesa

Cazul lui Gabriel Cotabiţă schimbă regulile: antrenorii de fitness trebuie să aibă atestate pentru a profesa

Gabriel Cotabiţă a fost găsit în stop cardio-respirator, în stare de inconstienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală, pe 8 mai FOTO Edurard Enea

Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei de Culturism şi Fitness, vrea să responsabilizeze antrenorii din sălile de fitness şi să determine să îşi obţină atestatele pentru a profesa, totul pentru evitarea unui nou caz Gabriel Cotabiţă.

Cazul lui Gabriel Cotabiţă (59 de ani), găsit în stop cardio-respirator, în stare de inconstienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală, a atras atenţia preşedintelui Federaţiei de Culturism şi Fitness care propune „responsabilizarea instructorilor“ prin atestare făcută în cadrul federaţiei. Acesta spune că foarte mulţi antrenori din sălile de fitness nu au atestat, iar unii dintre ei nu cunosc regulile detaliate pentru cursanţi de diferite categorii.

„E nevoie de responsabilizarea instructorilor“

„Peste 50% din antrenorii din sălile de fitness nu au atestat. Acest lucru înseamnă riscuri mari pentru cursanţi: accidentări la aparatura din cadrul sălii, probleme de sănătate, dezvoltare musculară disproporţionată sau stoparea creşterii la copii. Un instructor nu trebuie să solicite unei persoane de 60 de ani un antrenament cardio la acelaşi tempo cu un cursant de 30 de ani. Trebuie să cunoască, de asemenea, regulile alimentare în funcţie de vârstă. Pentru a evita astfel de accidente, e nevoie de responsabilizarea instructorilor, avem nevoie de atestare făcută în cadrul federaţiei“, a declarat, pentru „Click!“, Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei de Culturism şi Fitness. Acesta va încerca în decursul lunii viitoare să înainteze proiectul de lege pentru promulgare.

Gabriel Cotabiţă a fost externat pe 16 iulie, după 27 de zile de tratament în Spitalul Elias din Capitală, după ce a fost găsit în stare de inconstienţă pe 8 mai. Acesta continuă tratamentul de recuperare în ambulatoriu. „Starea la externare este ameliorată. Din punct de vedere cardiologic, Gabriel Cotabiţă este purtător de defibrilator automat, pentru prevenirea recurenţei aritmiilor severe. Psihic şi neurologic are un status net ameliorat faţă de internare“, declara la momentul respectiv directorul medical al Spitalul Clinic de Urgenţă Elias, Dana Safta, pentru Mediafax.

Pe 19 mai, Gabriel Cotabiţă a fost supus traheostomiei, intervenţie care îi va proteja şi coardele vocale, declarau, pentru Mediafax, surse medicale, care precizau atunci că solistul este în continuare ventilat mecanic. Ulterior, într-un comunicat din 4 iunie, Spitalul Floreasca anunţa că Gabriel Cotabiţă este conştient, dar „momentele de cooperare alternează cu perioade de confuzie“.

Gabriel Cotabiţă a fost transferat, pe 16 iunie, de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală la Spitalul Elias, în Clinica de Recuperare Medicală condusă de profesor dr. Mihai Berteanu, pentru un proces complex de recuperare

Pe 3 iulie, cântăreţul Gabriel Cotabiţă, aflat în recuperare la Spitalul Elias, a fost dus din nou la Spitalul de Urgenţă Floreasca pentru montarea unui defibrilator intern care va servi la evitarea unor tulburări de ritm cardiac, a declarat, pentru Mediafax, directorul medical al Spitalului Elias, Dana Safta. 

Scandalul fotografiei de pe patul de spital

În jurul vedetei a fost un scandal după ce o infirmieră s-a fotografiat în pat lângă Gabriel Cotabiţă, când acesta era în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările