Cauza oficială a morţii Prinţul Philip, dezvăluită de presa britanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţului Philip a fost înmormântat pe 17 aprilie, la Castelul Windsor FOTO Getty Images
Prinţului Philip a fost înmormântat pe 17 aprilie, la Castelul Windsor FOTO Getty Images

Cauza morţii prinţului Philip al Marii Britanii a fost confirmată la aproape o lună de zile de la decesul său, iar potrivit presei britanice, soţul reginei Elizabeth II a murit „de bătrâneţe”. El se retrăsese din viaţa publică în 2017.

Ducele de Edinburgh a murit „de bătrâneţe”, potrivit certificatului de deces consultat de jurnaliştii de la The Telegraph, citat de site-ul stirileprotv.ro.

Documentul a fost întocmit de Sir Huw Thomas, medicul care se ocupa de ducele de Edinburgh şi de regina Elisabeta din 2014. De obicei, „bătrâneţea” este o cauză de deces acceptată în Marea Britanie dacă pacientul are peste 80 de ani şi dacă medicul care întocmeşte certificatul de deces a îngrijit persoana respectivă pe o perioadă îndelungată, mai scrie The Telegraph. 

Asta înseamnă că nu pot fi identificate boli sau răni care să fi provocat decesul. Acest lucru este relevant în cazul prinţului Philip, deoarece acesta a suferit o intervenţie chirurgicală pe cord cu câteva săptămâni înainte să moară. 

Prinţul Philip a fost înmormântat pe 17 aprilie, la Castelul Windsor. Ducele de Edinburgh nu a avut parte o înmormântare de stat, ceremonia fiind una militară, de scurtă durată, aşa cum şi-a dorit prinţul. Nici trupul său nu a fost depus public pentru ca cetăţenii Marii Britanii să îi ofere un ultim omagiu, pentru a fi respectate măsurile de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2. 

Doar 30 de persoane au avut voie să participe la funeralii, ca urmare a restricţiilor dure impuse în contextul pandemiei, membri ai Familiei Regale şi rude ale ducelui de Edinburgh

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite