Cauza morţii actorului Sidney Poitier a fost dezvăluită

Cauza morţii actorului Sidney Poitier a fost dezvăluită

Sidney Poitier FOTO Shutterstock

Actorul de legendă şi pionier al cauzei persoanelor de culoare Sidney Poitier a murit, pe 6 ianuarie, la 94 de ani, din cauza unei crize cardiace. El suferea şi de Alzheimer şi de cancer de prostată, potrivit certificatului de deces obţinut de TMZ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Starul din „Ghici cine vine la cină?” şi din „În arşiţa nopţii” a fost omagiat de Hollywood, precum şi de clasa politică. Preşedintele american Joe Biden i-a adus omagiu unui „actor ca el este doar unul într-o generaţie şi un bărbat angajat, a cărui activitate a fost marcată de demnitatea, puterea şi graţia cu care au schimbat lumea pe ecran şi în afara lui”. 
 
Sidney Poitier a reuşit să se impună în epoca segregării cu roluri de medic (No Way Out”, 1950), de profesor (Domnului profesor, cu dragoste”, 1967), sau de poliţist („În arşiţa nopţii”, 1967). 
 
Poitier a devenit în 1964 primul actor de culoare care câştigă Oscarul pentru „cel mai bun actor” cu rolul din „Crinii câmpului”, înainte de a începe o carieră de regizor în anii 1970 şi 1980. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările