Cât timp ar putea dura recuperarea lui Gabriel Cotabiţă: artistul face exerciţii de mers cu o cârjă cu senzori

Cât timp ar putea dura recuperarea lui Gabriel Cotabiţă: artistul face exerciţii de mers cu o cârjă cu senzori

Gabriel Cotabiţă are şedinţe zilnice de kinetoterapie şi fizioterapie, la care se adaugă şi orele de logopedie FOTO Eduard Enea

Gabriel Cotabiţă (59 de ani) va urma un proces lung de recuperare care poate să dureze şi un an de zile, în prezent având şedinţe zilnice de kinetoterapie şi fizioterapie. Mai mult, acesta face exerciţii de mers cu o cârjă cu senzori, inveţia a medicului Mihai Berteanu de la Spitalul Elias.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regizorul George Ciubotaru, bun prieten al lui Gabriel Cotabiţă, a dezvăluit pentru „Click!“ care sunt ultimele veşti legate de starea de sănătate a artistului. Ciubotaru spune că procesul de recuperare al lui Cotabiţă este unul de lungă durată, iar medicamentele pe care acesta le ia îi cauzează momente de lipsă de luciditate.

„La câte medicamente ia, nici nu are cum să fie mereu coerent“

„Gabi este mai bine, însă performanţele din ultima vreme nu sunt foarte mari. Nu este cazul ca mâine să-l vedem mergând sau dansând. Stă însă pe scaun şi mănâncă normal. Face fizioterapie, acupunctură, însă procesul de recuperare este unul de lungă durată. Este ca un om care a avut un accident de maşină puternic. De vorbit, vorbeşte, e coerent, însă are şi momente de lipsă de luciditate. Dar la cât de multe medicamente ia, nici nu are cum să fie mereu coerent. A fost ca şi Schumacher (n.r. - pilotul de formula 1 care a suferit un accident la schi, în urma căruia a rămas imobilizat şi incapabil să vorbească), dar din fericire organismul lui a răspuns mai bine. Nu vrea să vadă pe nimeni decât pe cei din familie“, a declarat George Ciubotaru pentru „Click!“.

„La acest tip de pacienţi durează între şase luni şi un an să-şi recupereze abilităţile“

Afirmaţiile lui George Ciubotaru sunt susţinute şi de Tuncay Öztürk, soţul Andreei Marin şi specialist în recuperare medicală, care a declarat în emisiunea „Click!“, de la Prima TV, că în astfel de cazuri pacienţii nu se recuperează complet, procesul de recuperare putând să dureze şi până la un an. „Da, ştiu că are creierul afectat, iar în astfel de situaţii pot fi foarte multe cauze, sunt multe simptome! Depinde ce parte a creierului e atinsă! Poate fi afectată activitatea motorie numai pe partea stângă a corpului. Mâinile, de exemplu, pot funcţiona. La acest tip de pacienţi durează între şase luni şi un an să-şi recupereze abilităţile. De cele mai multe ori, pacienţii nu se recuperează complet. Întotdeauna există ceva ce nu se poate vindeca“, a specificat el.

Gabriel Cotabiţă învaţă meargă cu o cârjă specială

Totodată, „Libertatea“ scrie că pe lângă şedinţele zilnice de kinetoterapie şi fizioterapie, la care se adaugă şi orele de logopedie, artistul face, pentru început, şi scurte exerciţii de mers şi orientare în spaţiu, cu ajutorul unei cârje prevăzute cu senzori, care corelează greutatea cu gradul de apăsare, o creaţie tehnologică pentru care medicul Mihai Berteanu, cel care conduce Spitalul Elias, unde se află Cotabiţă în prezent, a primit brevetul de inventator. Cotabiţă este sfătuit să se sprijine pe aceasta cât de mult poate. Totodată, se pare că artistul va fi trimis într-o staţiune balneară şi va fi nevoit să frecventeze astfel de centre cel puţin de două ori pe an.

Gabriel Cotabiţă a fost transferat de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat din 8 mai, la Spitalul Elias, pentru un proces complex de recuperare, a anunţat Dana Safta, director medical în urmă cu o săptămână.

Pe de altă parte, ea a precizat că nu se pune problema ca Gabriel Cotabiţă să fie supus vreunei intervenţii chirurgicale, ci a fost internat la Spitalul Elias strict pentru recuperare complexă. Medicul a mai explicat că artistul are nevoie de recuperare logopedică, motorie şi că va face kinetoterapie şi fizioterapie. În prezent, Cotabiţă este internat în Clinica de Recuperare Medicală de la Spitalul Elias, condusă de profesorul Mihai Berteanu. 

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca anunţau, în 11 iunie, că starea lui Gabriel Cotabiţă este uşor ameliorată, artistul beneficiind de şedinte de fizio-kinetoterapie şi asistenţă psihologică.

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost găsit, în 8 mai, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală. Cotabiţă era singur în sală când i s-a făcut rău, el fiind găsit ulterior de un angajat al hotelului, care a sunat la numărul de urgenţă 112. Cotabiţă a fost resuscitat de un echipaj SMURD şi a răspuns manevrelor, fiind stabilizat şi dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde aproximativ trei săptămâni a fost ventilat mecanic.

Investigaţiile complexe indicau, în 11 mai, drept cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator suferit de Cotabiţă o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente.

Despre starea lui Gabriel Cotabiţă mai puteţi citi şi:

Gabriel Cotabiţă va fi supus unei intervenţii chirurgicale: va purta un dispozitiv care îi va regla bătăile inimii Gabriel Cotabiţă (59 de ani) va fi supus unei intervenţii chirurgicale prin care i se va monta un dispozitiv care să-i regleze bătăile inimii. Pentru moment, artistul a fost transferat la Spitalul Elias pentru un proces complex de recuperare.

Gabriel Cotabiţă, transferat de la Spitalul Floreasca la Spitalul Elias, pentru un proces complex de recuperare Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost transferat, marţi dimineaţă, de la Spitalul de Urgenţă Floreasca la Spitalul Elias din Capitală, pentru un proces complex de recuperare.

Starea lui Gabriel Cotabiţă s-a ameliorat uşor. Artistul a făcut, susţinut, câţiva paşi Starea lui Gabriel Cotabiţă este uşor ameliorată, au anunţat, joi, reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, citaţi de Mediafax, precizând că nu mai este alimentat prin tub, artistul beneficiind de şedinte de fizio-kinetoterapie şi asistenţă psihologică.

Noi detalii despre starea lui Gabriel Cotabiţă: artistul are pierderi de memorie şi a început recuperarea Gabriel Cotabiţă (59 de ani) nu îşi poate aminti ce a vorbit la scurt timp după ce i se adresează aceeaşi întrebare, chiar dacă a reuşit să vorbească cu fetele sale. Pe de altă parte, artistul a început recuperarea şi a putut să facă primele mişcări controlate

Gabriel Cotabiţă este conştient: recuperarea cerebrală, principala problemă cu care se confruntă artistul Neurologul Constantin Popa a explicat că cel mai important aspect al ameliorării stării de sănătate a lui Gabriel Cotabiţă (59 de ani) este recuperarea funcţională a creierului. Totodată, Horia Moculescu spune că fetele artistului i-au stat alături şi i-au transmis energia necesară revenirii.

Gabriel Cotabiţă este conştient, momentele de cooperare alternează cu perioade de confuzie Cântăreţul Gabriel Cotabiţă (59 de ani) este conştient, au anunţat reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca din Bucureşti într-un comunicat în care prezicează că „momentele de cooperare alternează cu perioade de confuzie“. În continuare, o echipă multidisciplinară se ocupă de starea acestuia de sănătate.

Gabriel Cotabiţă dă semne de viaţă: artistul a deschis ochii şi îşi poate mişca mâinile şi picioarele Starea de sănătate a cântăreţului Gabriel Cotabiţă, internat de aproape o lună la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce a suferit un stop cardio-respirator, este în ameliorare, artistul având reflexe neurologice, potrivit unor surse medicale, citate de ziarulring.ro.

Starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiţă este în ameliorare. Artistul răspunde la anumiţi stimuli Starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiţă este, momentan, în ameliorare, artistul răspunzând la anumiţi stimuli şi putând să respire spontan pe sonda de traheostomie. Cu toate acestea, cântăreţul are nevoie în continuare de ventilaţie mecanică intermitentă, potrivit reprezentanţiilor Spitalului Floreasca din Capitală, citaţi de Mediafax.

Starea lui Cotabiţă este în continuare gravă: medicii fac teste ca să vadă dacă poate respira fără ajutorul aparatelor Medicii evaluează permanent starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiţă şi fac teste pentru a vedea dacă poate sta câteva secunde deconectat de la aparate, cântăreţul fiind în continuare în stare gravă, potrivit unor surse medicale, citate de Mediafax.

Fiicele lui Gabriel Cotabiţă: „Starea tatei este bună. Nu s-a pus în niciun moment problema de deconectare de la aparate“ Fiicele lui Gabriel Cotabiţă, care este în comă de mai bine de două săptămâni după ce a suferit un stop cardio-respirator, au făcut câteva precizări cu privire la starea de sănătate a artistului, precizând că nu s-a pus în niciun moment problema ca acesta să fie deconectat de la aparate.

Gabriel Cotabiţă a fost supus traheostomiei. Starea cântăreţului continuă să fie gravă, dar stabilă Gabriel Cotabiţă (59 de ani), care este internat de 11 zile la Spitalul de Urgenţă Floreasca după ce a suferit un stop cardio-respirator, a fost supus traheostomiei, intervenţie care îi va proteja şi coardele vocale, potrivit unor surse medicale, citate de Mediafax. Cântăreţul este în continuare ventilat mecanic, starea sa fiind gravă, dar stabilă.

Gabriel Cotabiţă, în comă de zece zile, va fi supus unei intervenţii chirurgicale Gabriel Cotabiţă (59 de ani), care se află de zece zile în comă indusă, va fi supus unei intervenţii chirurgicale, care presupune montarea unui tub la nivelul gâtului, ce îl va ajuta pe artist să respire, potrivit unor surse medicale, citate de site-ul stirileprotv.ro.

Gabriel Cotabiţă a dat primele semne de activitate cerebrală: „Mai sunt speranţe pentru viaţa lui“ Gabriel Cotabiţă a dat primele semne de activitate cerebrală, iar medicii susţin că artistul, în vârstă de 59 de ani, are reflexe slabe, arată „Libertatea“. Aceiaşi medici au specificat la rândul lor că acesta nu este în moarte cerebrală.

Mihai Bendeac îl atacă pe Adrian Enache: „El e în moarte cerebrală de câţiva ani“ Actorul Mihai Bendeac (32 de ani) spune despre Gabriel Cotabiţă (59 de ani) că nu este în moarte cerebrală, iar afirmaţiile lansate în acest sens de Adrian Enache nu fac cinste dorinţei familiei de a păstra discreţia. Totodată, Bendeac spune că Enache „este în moarte cerebrală de câţiva ani“.

Gabriel Cotabiţă a fost supus unui nou RMN cerebral, care a indicat zone cu leziuni cerebrale grave Echipa multidisciplinară care îl evaluează permanent pe Gabriel Cotabiţă (59 de ani) a decis, marţi, ca artistul să facă un nou RMN cerebral, iar analiza a indicat zone cu leziuni grave, potrivit unor surse apropiate cântăreţului.

Adrian Enache, despre starea lui Gabriel Cotabiţă: „Medicii au spus că a intrat în moarte cerebrală. Din păcate, nu se mai poate face nimic acum“ Gabriel Cotabiţă, care este internat de vineri, 8 mai, la Spitalul de Urgenţă Floreasca după ce a suferit un stop cardio-respirator, nu mai are activitate cerebrală, iar funcţiile vitale sunt menţinute cu ajutorul aparatelor de ventilaţie artificială, potrivit unor declaraţii făcute pentru ziarul „ring“ de către Adrian Enache şi Mihai Pocorschi, doi dintre prietenii apropiaţi ai artistului.

Gabriel Cotabiţă, în comă. Medici: Cântăreţul a făcut stop cardio-respirator din cauza unei tulburări severe de ritm cardiac Gabriel Cotabiţă a făcut stop cardio-respirator cel mai probabil din cauza unei tulburări severe de ritm cardiac, pe fondul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente, fiind excluse infarctul, embolia pulmonară şi accidentul vascular cerebral, au anunţat, luni, reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Gabriel Cotabiţă, în comă. Medicii se tem că i-a fost afectat creierul Viaţa cântăreţului Gabriel Cotabiţă atârnă practic de un fir de aţă, după ce a suferit vineri un stop cardiorespirator. În prezent, Cotabiţă se află în comă indusă, dar medicii se tem că activitatea cerebrală a fost compromisă în cele zece minute în care inima sa nu a pompat sânge.

Gabriel Cotabiţă, în comă. Mesaje de susţinere din partea vedetelor: „Mă rog pentru tine şi te iubesc“ Mai multe nume cunoscute din România şi-au arătat suportul faţă de Gabriel Cotabiţă (59 de ani), care este încă în comă la Spitalul Floreasca, după ce vineri a fost găsit inconştient într-un hotel din Capitală. Printre aceştia se numără Antonia, Dan Negru şi Mircea Badea care au ţinut să-l aprecieze pe artist să îi dorească o revenire rapidă.
 
Gabriel Cotabiţă, în comă. Cântăreţul este în stare gravă Cântăreţul Gabriel Cotabiţă este încă în comă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a ajuns vineri. Acesta a suferit un stop cardio-respirator, fiind găsit leşinat într-un hotel din Capitală.
 

Gabriel Cotabiţă, găsit inconştient într-un hotel. Cântăreţul, care a făcut stop cardiorespirator, este intubat şi ventilat mecanic la Spitalul Floreasca Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost găsit inconştient într-un hotel din Capitală, vineri, acesta fiind dus de un echipaj SMURD la Spitalul Floreasca, după ce a fost resuscitat şi stabilizat. În prezent, cântăreţul Gabriel Cotabiţă este intubat şi respiră doar cu ajutorul aparatelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările