Câştigătorul Eurovision 2017, Salvador Sobral, a fost conectat la o inimă artificială în aşteptarea unui transplant

Câştigătorul Eurovision 2017, Salvador Sobral, a fost conectat la o inimă artificială în aşteptarea unui transplant

Salvador Sobral a câştigat concursul Eurovision 2017 cu piesa „Amar pelos dois“ FOTO Getty Images

Cântăreţul portughez Salvador Sobral (27 de ani), câştigătorul Eurovision de anul aceasta, a fost conectat la o inimă artificială în aşteptarea unui transplant de inimă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Salvador a fost internat la Spitalul Santa Cruz, din Canaxide, starea lui de sănătate fiind delicată, iar medicii aşteaptă acum transportarea unei inimi prelevate din SUA pentru a-l opera pe artist, arată El Pais.
 
Cântăreţul care a câştigat Eurovision 2017 cu piesa „Amar pelos dois“ este primul pe lista de transplanturi. Inima artificială la care l-au conectat medicii permite circulaţia normală a sângelui în organism, până când Salvador va primi noua inimă. De asemenea, conectarea artistului la acest sistem artificial îi va permite organismului să îşi recapete puterea, astfel încât să intre în operaţie cu şanse maxime de reuşită.
 
Salvador Sobral suferă de ani de zile de o afecţiune a inimii şi a anunţat în luna septembrie că va lua o pauză de la cariera sa artistică, pentru a-şi rezolva problemele grave de sănătate.
 
„Trebuie să îmi las corpul pradă ştiinţei şi să mă retrag de pe scenă, să merg într-o lume în care am şansa să îmi rezolv problemele de sănătate. Mă voi întoarce. Acesta este doar un mesaj temporar de adio“, le-a spus el fanilor, într-un mesaj video postat pe Twitter.
 
Informaţiile despre starea precară de sănătate a lui Sobral au ieşit la iveală încă din timpul participării sale la Eurovision, însă artistul nu a vorbit atunci concret despre problemele cu care se confruntă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: