Cântăreţul travestit Conchita Wurst, câştigător al concursului Eurovision 2014, a anunţat că a fost diagnosticat cu HIV

Cântăreţul travestit Conchita Wurst, câştigător al concursului Eurovision 2014, a anunţat că a fost diagnosticat cu HIV

Conchita Wurst FOTO Getty Images

Conchita Wurst, cântăreţul travestit care a câştigat concursul Eurovision în 2014, a anunţat duminică pe Instagram că a fost diagnosticat cu HIV, informează DPA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Artistul austriac a afirmat că a fost nevoit să facă această dezvăluire din cauza ameninţărilor unui fost iubit. 
 
"Sunt seropozitiv de mulţi ani", a scris Wurst. "Este absolut irelevant pentru public, dar un fost iubit a ameninţat că va face publică informaţia şi nu voi permite nimănui să mă sperie şi să îmi influenţeze viaţa din această cauză". 
 
Cântăreţul în vârstă de 29 de ani a mărturisit că a primit tratament de când a fost diagnosticat şi că de mulţi ani virusul nu a fost detectat virusul şi nici nu l-a putut transmite. 
 
"Sper să îi încurajez pe alţii şi să fac un alt pas împotriva stigmatizării oamenilor care, prin propriul comportament sau ale altora să fie infectaţi cu HIV", a spus artistul. 
 
Wurst a câştigat Eurovision în 2014 cu piesa "Rise Like a Phoenix". Numele de scenă al cânătreţului travestit este Tom Neuwirth.
 
În mesajul său publicat duminică seară, Wurst a spus că a decis în trecut să nu facă publicdiagnosticul pentru a-şi proteja familia şi "pentru că o astfel de informaţie este relevantă în principal pentru acei oameni pentru care contactul sexual reprezintă o posibilitate". 
 
Conchita Wurst s-a născut pe 6 noiembrie 1988 şi este un cântăreţ austriac travestit, care a devenit cunoscut pe plan internaţional după ce a câştigat ediţia din 2014 a concursului Eurovision cu single-ul "Rise Like a Phoenix". De atunci, celebrul cântăreţ care apare în rochii şi cu barbă a devenit o legendă a comunităţii LGBT şi a fost invitat să cânte la mai multe parade gay, dar şi în sediul Parlamentului European şi în biroul din Viena al Organizaţiei Naţiunilor Unite.
citeste totul despre: