Cântăreaţa Sinéad O'Connor s-a convertit la islam: cum a explicat decizia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreaţa irlandeză Sinéad O'Connor, în vârstă de 51 de ani, a anunţat că s-a convertit la islam şi şi-a schimbat numele.

Sinéad O'Connor, celebră pentru interpretarea hit-ului „Nothing Compares 2 U“, a dezvăluit că şi-a schimbat numele în Shuhada, potrivit BBC, citat de News.ro.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, ea a mulţumit musulmanilor pentru sprijinul acordat.

Artista a precizat că este mândră de această schimbare şi a explicat decizia ca fiind „concluzia naturală a călătoriei oricărui teolog inteligent“ şi a făcut publică o filmare în care cântă adhanul – chemarea islamică la rugăciune. 

„Sunt mândră că am devenit musulmancă. Toate studiile scripturilor conduc la islam, ceea ce face toate celelalte scripturi redundante“, a mai scris cântăreaţa.

La rândul lui, imamul irlandez Shaykh Dr Umar al-Qadri a publicat o înregistrare video în care cântăreaţa depune jurământul de credinţă islamic.

Nu este prima dată când cântăreaţa, care anul trecut şi-a schimbat legal numele în Magda Davitt, vorbeşte public despre religie. În 1992, ea a stârnit controverse după ce a rupt o fotografie a Papei Ioan Paul II în direct în emisiunea „Saturday Night Live“. După acel gest care a şocat publicul american, cântăreaţa a spus: „Luptaţi împotriva duşmanului adevărat!“.

De asemenea, ea a criticat cu vehemenţă Biserica Catolică din cauza felului în care aceasta a ascuns abuzurile sexuale comise de preoţi. Şapte ani mai târziu, a fost făcută preot al unei biserici independente din Lourdes. Biserica Catolică, care nu permite femeilor să devină preoţi, nu a recunoscut ceremonia.

Artista irlandeză, diagnosticată cu tulburare bipolară în urmă cu mai bine de un deceniu, a vorbit de mai multe ori în public despre afecţiunile sale şi a încercat în repetate rânduri să se sinucidă. 

Sinead O'Connor, născută pe 8 decembrie 1966, la Dublin, este o cântăreaţă şi compozitoare irlandeză. Cel mai de succes single al ei, „Nothing Compares 2 U“, a fost compus de Prince. Artista irlandeză, cunoscută nu doar pentru calităţile ei interpretative, ci şi pentru declaraţiile sale polemice şi extravaganţei vestimentare, are în palmares numeroase trofee, inclusiv un premiu Grammy şi trei MTV Video Music Awards.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite