Când celebritatea pierde lupta cu drogurile: artişti care au murit de supradoze

Când
celebritatea pierde lupta cu drogurile: artişti care au murit de
supradoze

Philip Seymour Hoffman a plecat dintre cei dragi la 46 de ani. FOTO Afp

Folosite pentru a stimula creaţia, ori pentru a evada din realitatea cotidiană, drogurile consumate fără măsură au dus la dependeţe ucigătoare. Moartea recentă a lui Philip Seymour Hoffman a fost cauzată, cel mai probabil, de un abuz de substanţe periculoase, iar Whitney Houston, Amy Winehouse şi Jimi Hendrix completează lista marilor pierderi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Actorul american Philip Seymour Hoffman, recompensat cu premiul Oscar pentru rolul principal din „Capote“, a fost găsit mort la 46 de ani, în apartamentul său din Manhattan, după ce şi-a injectat heroină. Potrivit celor mai recente informaţii, anchetatorii au găsit în casă opt pliculeţe goale de „Ace of Spades“ şi „Ace of Hearts“, produse ce conţin o combinaţie letală de heroină şi fentanil, un narcotic folosit ca anestezic în cazul durerilor celor ce suferă de cancer. 

Potrivit „Daily Mail“, în ultima perioadă, actorul consuma droguri pentru că suferea din cauza despărţirii de Mimi O'Donnell, partenera sa din 1991 şi mama celor trei copii. În 2012, el a recidivat, după o pauză de droguri de 23 de ani, iar anul trecut a fost internat la dezintoxicare, pentru zece zile.

Cazul lui Philip Seymour Hoffman ne aminteşte de colegii săi care s-au stins mult prea devreme din cauza adicţiilor.

Whitney Houston a murit la vârsta de 48 de ani, pe 11 februarie 2012. Artista a fost găsită în baie după ce consumase un cocktail letal din cocaină şi medicamente prescrise de medici, printre care Xanax şi relaxantul muscular Flexeril.

Amy Winehouse a fost găsită moartă în casa ei din Londra, în 2011. Cântăreaţa britanică s-a luptat mai mulţi ani cu dependenţa de alcool, heroină, cocaină, ecstasy şi ketamină.

Jury Garland, actriţa care a interpretat-o pe Dorothy în „Vrăjitorul din Oz“ s-a stins pe 22 iunie 1969 din cauza unei supradoze de barbiturice. Potrivit certificatului de deces, moartea sa a fost un accident, dar actriţa suferea de ani buni de ciroză.

Heath Ledger, interpretul lui Joker în „Calaverul Negru“, a murit pe 22 ianuarie 2008 la 28 de ani, iar rezultatele autopsiei au arătat că actorul s-a intoxicat de la oxicodon, hidrocodon, diazepam, temazepam, alprazolam şi doxilamină. Ledger lua droguri împotriva anxietăţii, somnifere şi tranchilizante. 

Anul trecut, pe 1 mai, Chris Kelly, rapperul grupului Kriss Kross din anii '90, s-a stins la 32 de ani, din cauza unei supradoze de droguri. Mama sa a recunoscut că el a consumat heroină şi cocaină.

Există mai multe ipoteze privind moartea lui Elvis Presley, la 42 de ani, cea mai frecventă fiind că a făcut abuz de droguri. Potrivit medicilor, regele Rock' N' Roll-ului a consumat tranchilizante şi narcotice şi a suferit de atac de cord.

Dorothy Dandridge, prima actriţă afro-americană nominalizată la Oscar, pentru un rol principal, s-a stins la 42 de ani, pe 8 septembrie 1965, după ce a abuzat de imipramină, un antidepresiv puternic.

Jimi Hendrix, cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor (supranumit de revista „Rolling Stone“) a consumat LSD, amfetamină, canabis şi alte droguri, iar la 27 de ani a murit într-un hotel, după ce a ingerat nouă pastile de somnifere Vesperax şi s-a asfixiat cu vin şi cu propia sa vomă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: