Călinescu, despre decizia de a intra în politică şi viitorul său în televiziune: „Mi s-a umplut paharul. Ca să schimbi ceva, trebuie să intri în arenă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul şi vedeta de televiziune Florin Călinescu (63 de ani) a explicat, într-un interviu pentru Pagina de Media, decizia de a intra în politică şi a vorbit despre viitorul său în televiziune.

Florin Călinescu, care a devenit duminică, 21 iulie, preşedintele Partidului Verde, a explicat ce l-a determinat să intre acum în politică. De altfel, de-a lungul timpului, vedeta de televiziune a criticat vehement partidul aflat la guvernare. 

„Cred că nu există o altă soluţie, atunci când faci tot felul de referiri la ce se întâmplă în politică, decât să te baţi. Ca să schimbi ceva, trebuie să intri în arenă. Altfel, eşti comentator, eşti moderator, eşti altceva. Trebuie să ajungi acolo unde poţi schimba ceva: legile sunt făcute în lumea politicii, în Parlament. Acum mi s-a umplut paharul. Nu ştiu, poate nu iese nimic, dar am hotărât să se întâmple acum“, a declarat Călinescu pentru Pagina de Media. 

Întrebat dacă se gândeşte la o viitoare candidatură, Călinescu a răspuns: „Nu mă gândesc să candidez la nimic. Mi-am propus să îi încurajez pe tineri să se implice. Dacă marketingul şi situaţia politică se vor coagula în ideea unei candidaturi, vom vedea. Dar în momentul acesta, ceea ce îmi doresc este să îi determin să acţioneze, prin exemplul personal, pe cei care stau deoparte“.

În ceea ce priveşte viitorul său în televiziune, Florin Călinescu a mărturisit că a încheiat contractul cu Pro TV la 1 iunie şi că nu poate preciza dacă renunţă definitiv la televiziune sau va lua doar „o pauză“: 

„În acest moment, nu pot preciza care este relaţia mea cu televiziunea: despărţire sau colaborare. Contractul meu cu Pro TV s-a încheiat la 1 iunie, nu am avut discuţii despre ce se va întâmpla. Din punct de vedere juridic, mingea este la ei. Nu ştiu exact ce prevede legislaţia CNA în legătură cu politicienii care apar în emisiuni, dacă este posibil sau nu într-un show precum «Românii au talent».“

Potrivit sursei citate, legislaţia audiovizuală se referă doar la candidaţi şi la cei care ocupă funcţii publice.

În plus, Florin Călinescu a explicat de ce a ales să intre în Partidul Verde şi nu în alt partid, precum USR: „Nu sunt genul meu de politicieni. Nu văd nimic acolo care să mă atragă pe mine. Până la urmă, nu cred că mai avem nicio posibilitate de manifestare dacă o ia razna planeta. Trebuie să ne gândim şi la acest aspect.Nu mă refer doar la sănătatea planetei şi a ţării, dar şi la curăţenia din jurul meu. Eu nu am văzut niciun partid în care să existe aceste teme: regenerare, energii alternative, sortarea gunoaielor sau folosirea plasticului“.

Călinescu a dat şi un exemplu de un viitor proiect de lege pe care intenţionează să-l propună, respectiv pedepsirea cu închisoarea pentru cei care taie copaci în mod nejustificat: „Lucrurile sunt simple: un copac tăiat nejustificat - un an de puşcărie. Chiar aşa o să numească propunerea mea de lege: Un copac = Un an de puşcărie.“

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite