Calendarul Pirelli 2017 sfidează falsele idei despre frumuseţe: imagini neretuşate cu 14 dintre cele mai apreciate actriţe din lume FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calendarul Pirelli 2017 a fost dezvăluit în premieră publicului, imaginile cu 14 dintre cele mai apreciate actriţe din lume nefiind deloc retuşate, iar la şedinţele foto artistele au purtat un machiaj minimal, ideea ediţiei de anul viitor fiind de a promova frumuseţea naturală şi de a elimina aşteptările nedrepte şi nerealiste pe care societatea le are de la vedetele hollywoodiene.

Calendarul Pirelli pe 2017 a fost prezentat oficial la Paris, protagoniste fiind 14 dintre cele mai cunoscute şi apreciate actriţe din întreaga lume: Helen Mirren (71 de ani), Charlotte Rampling (70 de ani), Julianne Moore (55 de ani), Robin Wright (50 de ani), Nicole Kidman (49 de ani), Uma Thurman (46 de ani), Penélope Cruz (42 de ani), Kate Winslet (41 de ani), Jessica Chastain (39 de ani), Zhang Ziyi (37 de ani), Lupita Nyong'o (33 de ani), Rooney Mara (31 de ani), Léa Seydoux (31 de ani) şi Alicia Vikander (28 de ani). 

Fiecare vedetă a fost fotografiată în alb-negru, purtând un machiaj minimal, iar pictorialele au fost realizate de artistul german Peter Lindbergh, considerat creatorul super-modelelor din industria modei. Singura protagonistă mai puţin cunoscută este Anastasia Ignatova, conferenţiar la Institutul de Stat de Studii Politice din Moscova, pe care Peter Lindbergh a cunoscut-o la un dineu oficial în 2015.  

Fotograful a ales să nu retuşeze deloc imaginile, dorind să pună accentul pe aspectul natural al protagonistelor şi să prezinte lumii un alt fel de frumuseţe. „Deoarece se bazează pe consum, sistemul actual oferă un singur tip de frumuseţele, care, în esenţă, se bazează pe tinereţe şi perfecţiune, asta pentru că obiectivul principal este să-i convingă pe oameni să consume. Dar această idee a frumuseţii nu are absolut nicio legătură cu lumea reală sau cu femeile. Mai mult, cred că trebuie să facem un pas în spate şi să realizăm că ideea pe care mulţi o avem despre frumuseţe nu le ajută pe femei, ci din contră - le face nefericite. Prin intermediul Calendarului Pirelli am încercat să transmit un mesaj diferit, acela că frumuseţea este mult mai mult decât ce vedem astăzi în reclame“, a explicat Peter Lindbergh, citat de eonline.com.

Fotografiile au fost făcute în perioada mai-iunie în cinci oraşe diferite: Berlin, Le Touque, Londra, Los Angeles şi New York, iar în calendar apar peste 40 de imagini.

„Cred că este uimitor să priveşti o persoană ca Nicole Kidman – a fost prima pe care am fotografiat-o – într-o manieră complet diferită. Este o experienţă senzaţională să te uiţi la cineva care se uită la tine prin obiectivul camerei şi să creezi o legătură directă cu acea persoană. A fost o experienţă unică. După vreo două ore, Nicole mi-a spus: «Nu ştiu de ce mi se pare atât de distractiv. Nimeni nu m-a mai fotografiat vreodată aşa. Nimeni nu a mai văzut această latură a mea şi este cu adevărat frumos». Ea a capturat esenţa a ceea ce am încercat să fac cu această ediţie a calendarului“, a povestit fotograful.

image

Peter Lindbergh a dezvăluit că a ales femeile care i-au marcat viaţa şi a explicat de ce a optat pentru cadre alb-negru: „Am vrut să portretizez femeile nu în funcţie de perfecţiunea lor, ci prin intermediul sentimentelor şi emoţiilor lor. Din acest motiv mi se pare că ediţia 2017 a calendarului este una «emoţionantă»: nu redau o perfecţiune artificială, ci lumea reală şi emoţiile de pe feţele acestor femei. Obiectivul principal a fost acela de a capta sensibilitatea şi emoţia, dezvăluind sufletele femeilor din imagini, făcându-le să pară mult mai goale decât dacă ar fi pozat nud.“

Ce spun actriţele?

Kate Winslet: „M-a încurajat să fiu liberă şi puternică.“

Nicole Kidman: „Chiar şi-a dorit ca eu să fiu naturală.“

image

Julianne Moore: „Aveam părul ud şi niciun pic de machiaj, iar el mi-a zis: «Nu e nevoie de nimic, eşti perfectă».“

image

Penelope Cruz: „Aproape că poţi vedea în aceste imagini o părticică de suflet.“

Uma Thurman: „Este ca un interviu, doar că este realizat cu aparatul foto.“

image

A fost pentru al doilea an consecutiv când editorii calendarului Pirelli au decis să sfideze eticheta „NSFW“ (Not Safe/Suitable For Work/ Nepotrivit pentru spaţiul de lucru), bazată pe nuditatea şi tinereţea fotomodelelor, care au definit de-a lungul decenilor istoria acestui calendar.

Calendarul Pirelli pe 2016, realizat de fotografa americană Annie Leibovitz, a fost lăudat pentru diversitatea manifestată în paginile sale în ceea ce priveşte tipologia corporală şi vârstele modelelor. Pentru ediţia de anul trecut a calendarului au pozat vedete precum Serena Williams, Amy Schumer şi Yoko Ono.

Primul calendar Pirelli a fost publicat în 1963. De atunci, în ediţiile care au urmat, au pozat numeroase staruri de cinema, dar şi vedete din universul muzicii şi al sportului.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite