Busu, primul interviu după infarct: „Dacă dormeam nu cred că mă mai ridicam“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Busu revine la Meteo de la începutul anului 2019 FOTO Pro TV
Busu revine la Meteo de la începutul anului 2019 FOTO Pro TV

Florin Busuioc (56 de ani) a acordat primul interviu după infarctul masiv suferit în noiembrie, în urma căruia i-au fost montate două stenturi la inimă. Actorul şi prezentatorul TV a vorbit despre perioada dificilă prin care a trecut şi a anunţat când va reveni la Pro TV.

Florin Busuioc a fost prezent în emisiunea „La Măruţă“ unde a discutat despre încercarea la care a fost supus şi a anunţat că din luna ianuarie va reveni la rubrica Meteo din cadrul Ştirilor Pro TV. 

Cu această ocazie, el le-a mulţumit tuturor celor care l-au sprijinit. „Am primit o grămadă de mesaje de la oameni. Şi pe stradă mă opreşte lumea şi-mi spune că e bucuroasă că sunt bine. Mulţumesc din suflet pentru urări şi că aţi fost alături de mine în aceste clipe grele“. 

Este primul interviu al actorului după ce a stat internat în spital aproape o lună şi i-au fost montate două stenturi la inimă. Busu a suferit un infarct pe 6 noiembrie, la finalul unui spectacol de teatru jucat pe scena Filarmonicii Oltenia din Craiova. 

El i-a povestit lui Cătălin Măruţă că nu-şi mai aminteşte absolut nimic din acea zi: „Nu-mi aduc aminte absolut nimic din ziua respectivă. Doar ce mi-au povestit apropiaţii: de dimineaţă am fost la Pro, am plecat la Craiova, unde am jucat, am terminat spectacolul, iar după mi s-a făcut rău. Înţeleg că, la un moment dat, regizorul m-a întrebat dacă am nevoie de ceva, simţeam că sunt slăbit şi am cerut un calciu sau magneziu. M-a întrebat dacă nu ar fi mai bine să mergem la spital, iar când a auzit că vreau, s-a speriat, pentru că ştie că eu nu sunt genul care să apeleze la spital pentru orice prostioară. M-am întors în cabină şi am căzut. Nu-mi mai aduc aminte nimic din ce s-a întâmplat după, toate astea sunt poveştirile lor. Mi-au zis că s-a repezit spre mine colegul Bogdan Talaşman, care m-a resuscitat, a durat ceva până a venit şi echipajul SMURD, după aceea am fost dus la spital şi a fost bine“.

Prezentatorul rubricii Meteo de la Ştirile Pro TV a precizat însă că în acea zi nu s-a simţit rău şi nimic nu a prevestit ce urma să se întâmple, însă crede că de vină este faptul că fumase foarte mult în ultima perioadă: „Nu m-am simţit rău de dimineaţă, nu am avut niciun semn că aş avea ceva, cred că am fumat cam mult toată perioada asta. Am fost 40 de ani fumător, 2-3 pachete pe zi, ceva groaznic, ceva înfiorător... Să nu faceţi asta, dacă puteţi să nu fumaţi ar fi foarte bine. Acum nu mai simt nevoia să fumez absolut deloc“.

De asemenea, Busuioc a mărturisit şi că are amintiri foarte vagi din primele zile după ce şi-a revenit: „A fost un atac de cord masiv, destul de puternic. Eu nu mai ştiu ce s-a întâmplat, când, cum mi-am revenit, nu-mi aduc aminte exact nici când mi-am revenit. În prima fază, m-am trezit, dar nu mi-am revenit, eram atât de îndopat de medicamente încât nu înţelegeam ce se întâmplă, abia după o vreme am început să conştientizez şi apoi mi s-a povestit. Nici nu vreau să-mi amintesc, sincer. Până la urmă, dacă a fost să fie aşa, aşa a trebuit să se întâmple.“

Actorul a mărturisit că este fericit că nu a rămas cu sechele psihice având în vedere cât de gravă a fost situaţia şi se consideră norocos, fiind de părere că dacă ar fi suferit infarctul în somn nu ar fi avut şanse de supravieţuire: „Nu am rămas cu nicio sechelă psihic, ăsta e marele câştig, puteam să am probleme din cauza lipsei de oxigen, dar uite că nu s-a întâmplat. Am avut mare noroc. Dacă dormeam nu cred că mă mai ridicam“.

El a mai spus că după această experienţă a învăţat că este important să aibă mai multă grijă de proproa sănătate şi, mai ales, să se odihnească în mod corespunzător: „Cred că o să am mai multă grijă de mine, o să mă odihnesc ceva mai mult, pentru că odihna la mine nu prea a funcţionat, am fost tot timpul în priză, tot timpul aveam treabă, tot timpul aveam ceva de făcut. Acum cred că o să mă odihnesc un pic mai plenar, o să fie o odihnă organizată“. 

De asemenea, Busu şi-a propus să nu se mai enerveze, recunoscând că este „un tip mai pasional, care trăieşte intens orice“. „Aşa că Doamne fereşte să-mi spui acum de ordonanţe de urgenţă şi de toate prostiile care se întâmplă, că nu vreau să mă enervez“, a declarat mai în glumă, mai în serios vedeta Pro TV.  

Totodată, el a mărturisit că în ciuda acestui impas nu este speriat de gândul morţii: „Nu mi-e frică de moarte deloc. Ea vine oricum, nu cred că am avut vreodată spaimă de moarte. Niciodată. Nu ştiu de ce, dar nu mi-e frică de moarte“. 

Întrebat ce sfat le-ar da oamenilor după această experienţă, Busu a replicat: „Asta e cel mai important: să uiţi că există rahaturi, nimicuri, lucrurile astea mărunte care ne macină şi ne freacă toată ziua trebuie lăsate de-o parte, trebuie să te arunci în viaţă lăsând de-o parte toată micimea asta şi să fii mai atent la tine. Am auzit o chestie foarte interesantă: la 20 de ani crezi că poţi schimba lumea şi lupţi. Pe la 40 de ani îţi dai seama că nu poţi schimba lumea şi crezi că îi poţi schimba pe cei din jur, iar la 60 de ani îţi dai seama că nici pe ei nu-i poţi schimba şi începi să te schimbi pe tine. Asta am să fac şi eu“. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite