Bryan Singer, regizorul seriei „X-Men“, a catalogat acuzaţiile de abuz sexual drept „scandaloase, vicioase şi complet false“

Bryan Singer, regizorul seriei „X-Men“, a catalogat acuzaţiile de abuz sexual drept „scandaloase, vicioase şi complet false“

Regizorul Bryan Singer spune că acuzaţiile aduse îl determină să nu mai participe la evenimentele publice legate de filmul „X-Men: Viitorul este trecut“ FOTO AFP

Bryan Singer (48 de ani), regizorul cunoscut pentru franciza „X-Men“, a vorbit public despre acuzaţiile de abuz sexual formulate împotriva sa numindu-le „scandaloase, vicioase şi complet false“, în cadrul unei declaraţii în care a specificat şi că nu va mai lua parte la evenimentele de presă legate de noul film „X-Men“, scrie BBC.

„Acuzaţiile aduse împotriva mea sunt scandaloase, vicioase şi complet false. Nu vreau ca aceste declaraţii fictive să distragă atenţia de la filmul «X-Men: Viitorul este trecut». Acest film este rezultatul muncii mele din iubire şi una dintre cele mai mari realizări din carieră. Aşadar, din respect pentru contribuţia incredibililor actori şi a întregii echipe, am decis să nu particip la viitoarele evenimente mass-media legate de acestă producţie. Cu toate acestea, atunci când situaţia va fi terminată, faptele vor dovedi că acesta este partea bolnavă a industriei de la Hollywood. Vreau să le mulţumesc fanilor, prietenilor şi familiei pentru sprijinul umitor pe care mi-l oferă“, a declarat regizorul.

Singer a făcut această declaraţie la opt zile după ce Michael Egan, presupusa victimă a regizorului, a depus un proces în instanţa federală din Hawaii în care a pretins că a fost forţat să facă sex, în California şi în Hawaii, în 1998 şi 1999, cu Singer, la vârsta adolescenţei. Victima, care are în prezent 32 de ani, susţine că Singer şi alte persoane din industria cinematografică l-au ameninţat că îi vor distruge aspiraţiile de a se lansa în lumea filmului dacă nu le va face pe plac. Documentele depuse în instanţă conţin descrieri detaliate ale modului în care, în anul 1999, Bryan Singer i-a oferit lui Egan droguri şi alcool, apoi l-a luat cu avionul spre Hawaii pentru a-l abuza sexual. În acelaşi loc, Egan ar fi fost abuzat sexual şi de ceilalţi trei bărbaţi, fiind folosită şi forţa.

Egan a depus plângerea cu puţin timp înainte de lansarea celui mai recent film din franciza „X-Men“, „X-Men: Viitorul este trecut“. Plângerea penală solicită iniţierea unui proces şi o sumă necunoscută de bani, drept compensaţii pentru traume emoţionale, agresare sexuală şi fizică şi invadarea vieţii private.

Recent, Jeff Herman, avocatul care îl reprezintă pe Michael Egan a anunţat că a mai depus alte trei plângeri împotriva unor nume prolifice ale industriei de divertisment din Statele Unite ale Americii. Garth Ancier, David Neuman, fost preşedinte al Disney TV şi Gary Goddard, producător de pe Broadway sunt cei trei vizaţi, la bază fiind acelaşi scandal sexual. Am afirmat că există un cerc de abuzuri sexuale la Hollywood, unul dintre multe altele“, a declarat avocatul.

„Cineva trebuie să îi înfrunte pe aceşti oameni. Nu poţi să schimbi stigmatul care există în această lume împotriva abuzului sexual asupra minorilor doar dacă ieşi în faţă şi vorbeşti despre asta“, a spus şi Michael Egan.

Pe de altă parte, avocatul regizorului, a spus că poate confirma, cu ajutorul unor extrase de cont, înregistrări telefonice şi programări pentru filmări, că Bryan Singer nu se afla în Hawaii când a avut loc presupusul abuz. Astfel, potrivit documentelor, Bryan Singer s-ar fi aflat la acel moment în Toronto, Canada, pentru filmările pentru prima parte a francizei „X-Men“. Avocatul a refuzat să pună la dispoziţia presei documentele personale, însă a spus că detaliile despre filmări pot fi obţinute de la studiourile 20th Century Fox.

Bryan Singer este un regizor şi producător american de film, care şi-a câştigat celebritatea odată cu lansarea lungmetrajului „Suspecţi de serviciu“, în 1995. El se bucură de o mare popularitate în rândurile fanilor de producţii SF şi benzi animate, graţie primelor două filme din seria „X-Men“ şi a peliculei „Superman Revine“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: