Bruce Dickinson, solistul trupei Iron Maiden, are cancer

Bruce Dickinson, solistul trupei Iron Maiden, are cancer

Iron Maiden a concertat de două ori în România FOTO Sever Gheorghe

Muzicianul englez Bruce Dickinson (56 de ani), solistul trupei Iron Maiden, a fost diagnosticat cu cancer şi a urmat un tratament de şapte săptămâni ce a constat în şedinţe de chimioterapie şi radioterapie, scrie Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul oficial al trupei, Bruce Dickinson a fost diagnosticat la scurt timp după sărbătorile de iarnă, când o mică tumoare canceroasă a fost descoperită în spatele limbii. După tratament, atât medicii, cât şi membrii formaţiei sunt încrezători că solistul se va vindeca în totalitate.

„Întrucât tumoarea a fost descoperită într-un stadiu incipient, pronosticul medical este din fericire unul extrem de bun. Medicii lui Bruce se aşteaptă ca el să beneficieze de o recuperare completă până în luna mai. (...) Bruce se simte foarte bine, având în vedere circumstanţele, şi întreaga trupă este extrem de optimistă“, se arată în declaraţia cântăreţilor.

De asemenea, aceştia îi roagă pe fani să aibă răbdare şi repect faţă de Dickinson, care mai este şi pilot şi om de afaceri, şi faţă de familia acestuia.

Iron Maiden, formată din Steve Harris (bas), Bruce Dickinson (voce), Dave Murray (chitară), Adrian Smith (chitară), Janick Gers (chitară) şi Nicko McBrain (tobe), este una dintre cele mai longevive şi influente trupe de heavy metal din întreaga lume.

De-a lungul carierei, trupa a lansat 15 albume de studio, vândute în aproximativ 90 de milioane de exemplare. Iron Maiden a concertat în România, la Bucureşti, în 2008, şi la Cluj-Napoca, în 2010.


Despre Iron Maiden mai puteţi citi şi:

Dana şi Iron Maiden. Demult, o altă vară, la Obelisc

FOTO Trupa Iron Maiden a schimbat starea Bucureştiului

Rockul a murit. Trăiască vechii rockeri!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: