Britney Spears a fost eliberată de sub tutela tatălui său. Cântăreaţa va avea control asupra vieţii sale pentru prima dată după 13 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Miting #FreeBritney în Washington, iulie 2021 / Getty Images
FOTO: Miting #FreeBritney în Washington, iulie 2021 / Getty Images

Aranjamentul legal care i-a dat lui Jamie Spears control asupra vieţii faimoasei cântăreţe a fost suspendat astăzi, anunţă BBC. Britney îl acuză pe tatăl său pentru ani întregi de abuz.

La începutul acestei luni, tatăl lui Britney Spears a depus cererea pentru a pune capăt tutelei, după ce fiica sa a cerut un alt tutore. 

"Dacă domnişoara Spears vrea să pună capăt tutelei şi crede că îşi poate lua în mâini propria viaţă, domnul Spears crede că ar trebui să aibă această şansă", i-au spus avocaţilor lui Jamie Spears judecătorului la acel moment.

Miercuri, într-o şedinţă judecătorească din Los Angeles, judecătoarea Brenda Penny a pus capăt formal tutelei pe care Britney Spears o avea cu tatăl ei. Judecătoarea a decis, în schimb, ca tutela cântăreţei să fie preluată de contabilul John Zabel.

Tatăl cântăreţei susţine că acest contabil nu este calificat să supravegheze averea cântăreţei, de 59 de milioane de dolari. Judecătoarea a decis ca tutela cântăreţei să fie predată domnului Zabel „imediat”, adăugând că „este în interesul acesteia”.

britney spears si tatal jamie spears AP

FOTO: Jamie Spears şi Britney Spears / AP

Jamie Spears a fost numit tutorul lui Britney în 2008, pe fondul îngrijorărilor legate de sănătatea ei mintală. Tutela este acordată de o instanţă pentru persoanele care nu pot lua propriile decizii, cum ar fi cele cu demenţă sau alte boli mintale.

Tutela lui Spears era împărţită în două - una pentru bunurile şi afacerile financiare, cealaltă pentru Britney ca persoană. În baza acestui acord legal, ea nu a avut control asupra finanţelor sale din anul 2008.

După ce ani întregi a stagnat, cazul a explodat în această vară, pe fondul unei rafale de dosare legale. Pe 23 iunie, Spears a dat o mărturie emoţionantă de 20 de minute în instanţă despre aranjamentul cu tatăl ei.

Ea l-a acuzat că a ţinut-o într-o unitate de sănătate mintală împotriva voinţei sale şi a forţat-o să utilizeze medicamente şi contraceptive pentru a o împiedica să rămână însărcinată.

„Îmi doresc viaţa înapoi”, a spus ea. „Cred cu adevărat că această tutelă este este abuzivă”.

Fanii din întreaga lume şi-au arătat suportul faţă de vedetă prin campania #FreeBritney.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite