Brad Pitt a donat 100.000 de dolari pentru o campanie pro-căsătoriile gay

Brad
Pitt a donat 100.000 de dolari pentru o campanie pro-căsătoriile gay

Brad Pitt (48 de ani) luptă pentru drepturile minorităţilor sexuale. FOTO Getty Images

Actorul Brad Pitt a donat 100.000 de dolari pentru o campanie ce pledează pentru legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex.

Starul de la Hollywood este cunoscut pentru susţinerea minorităţilor sexuale, atât prin discursuri, cât şi prin donaţii prin care-şi propune să atragă atenţia asupra discriminării şi a inegalităţii sociale.

După ce într-un interviu a declarat că se va căsători cu Angelina atunci când mariajele între persoanele de acelaşi sex vor fi legale, în 2008 Pitt a donat 100.000 de dolari pentru campania împotriva Propunerii 8, un amendament ce  a cerut respingerea deciziei luate de Curtea Supremă de Justiţie privind legalizarea căsătoriilor între homosexuali.

Potrivit site-ului omg.com, actorul şi-a manifestat încă o dată solidaritatea faţă de cuplurile homosexuale, după ce a donat 100.000 de dolari pentru Campania de Susţinere a Drepturilor Omului (HRC - Human Rights Campaign). Organizaţia pledează pentru legalizarea căsătoriilor gay în Maryland, Maine, Washington şi Minnesota, înainte de alegerile de pe 6 noiembrie.

„Nu pot să cred că vieţile oamenilor şi relaţiile lor vor fi literar votate în doar câteva zile“, a scris Pitt într-un mail pe care l-a trimis reprezentanţilor din organizaţie. „Dacă eşti la fel ca şi mine, nu vei dori să te întrebi în ziua alegerii «Ce altceva aş mai fi putut face?», a continuat actorul.

„Este ultima noastră şansă de a face diferenţa. Cuplurile homosexuale, prietenii noştri, vecinii noştri trebuie să beneficieze de aceeaşi protecţie ca oricine altcineva“, a explicat actorul. „Donaţi în contul National Marriage Fund de la HRC imediat, aşa cum am făcut eu, şi împreună vom face ca ţara noastră să progreseze, până în ziua când nu vor mai exista cetăţeni de clasa a doua“, a făcut Pitt apel.

Chad Griffin, preşedintele HRC, a declarat că banii donaţi de Pitt reprezintă „o sursă vitală“ pentru viitorul  organizaţiei. „Suntem mândri să colaborăm cu el, după cum onestitatea va triumfa la alegeri“, a anticipat reprezentantul organizaţiei.

Săptămâna viitoare, în cele patru state americane se va desfăşura un referendum pentru legalizarea căsătoriilor homosexuale, în acelaşi timp cu scrutinul prezidenţial. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările