Bono, îngrijorat că nu va mai putea cânta la chitară după accidentul de bicicletă

Bono, îngrijorat că nu va mai putea cânta la chitară după accidentul de bicicletă

Bono, solistul U2, a mai suferit un accident în 2010, când s-a rănit la coloana vertebrală FOTO Hepta

Bono (54 de ani), solistul trupei U2, spune că se teme că nu va mai putea la chitară după accidentul de bicicletă pe care l-a suferit în luna noiembrie, scrie CNN. Artistul nu se aştepta la o recuperare lentă, scriind într-o postare dedicată fanilor că are o tijă de titan la nivelul unui cot.

Ştiri pe aceeaşi temă

În prima zi a anului 2015, Bono a postat articolul intitulat „Little Book of a Big Year: Bono’s A to Z 2014“ pe blogul trupei sale în care spune că nu poate să se mişte fizic şi că va trebui „să se concentreze din greu“ pentru a fi apt pentru viitorul turneu U2. „Recuperarea este mult mai dificilă decât am crezut. În timp ce scriu aceste rânduri nu îmi este clar dacă voi mai putea vreodată să cânt la chitară. Totuşi, trupa mi-a amintit că ei sau civilizaţia occidentală nu se bazează pe asta. Personal, mi-ar lipsi să nu mai pot atinge coardele chitarelor mele (Irish falcon şi Gretsch roşu). Chiar şi de plăcere, nu doar să scriu piese“, a scris solistul. Totodată, acesta a dezvăluit că are o tijă din titan la unul dintre coate. „Dar oare The Edge sau Jimmy Page sau orice alt chitarist are un cot de titan aşa cum am eu?“, evidenţiază Bono.

Pe de altă parte, Bono mai scrie că este hotărât să se alăture cât mai repede colegilor săi de trupă în cadrul turneului „Innocence and Experience“, deşi săptămâni la rând a fost săptămâni la rând a fost sub influenţa analgezicelor. De asemenea, cântăreţul îşi asumă vina unei „leziuni masive, a cărui vină aparţine în totalitate mie“. „Consecinţele acestui accident ciudat sunt într-atât de semnificative încât trebuie să mă concentrez din greu să fiu recuperat la timp pentru turneul U2. Drept urmare, mi-am anulat toate apariţiile publice şi am decis ca acest mesaj să fie singura cale de comunicare pe care o voi face în prima jumătate a anului 2015, dincolo de mormăielile mele“, a arătat el.

Bono a fost implicat într-un accident în timp ce se plimba cu bicicleta prin Central Park, în New York, şi a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală asupra unui braţ. Accidentul a dus la amânarea apariţiilor trupei U2 în cadrul emisiunii TV „The Tonight Show Starring Jimmy Fallon“, scrie şi Medifax. Bono a suferit fracturi la nivelul oaselor feţei, fracturi ale unui omoplat, iar osul humerus de la mâna stângă i-a perforat pielea şi s-a fracturat în şase segmente. În urma accidentului, Bono a avut nevoie de „terapie intensivă şi progresivă“, după ce medicii i-au inserat trei plăci şi 18 şuruburi metalice la nivelul unui cot.

Solistul U2 a mai suferit un accident în 2010, când s-a rănit la coloana vertebrală, iar trupa a fost nevoită să o serie de concerte, după ce Bono a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală de urgenţă în Germania.

Muzicianul a mai fost implicat într-un incident aviatic, după ce uşa din spate a avionului cu care călătorea de la Dublin spre Berlin s-a desprins în timpul zborului. Aeronava a aterizat în siguranţă pe aeroportul din capitala germană, fără ca nimeni să fi fost rănit.

Trupa U2 este alcătuită din basistul Adam Clayton, Bono (voce şi chitară), Larry Mullen Jr. (tobe) şi chitaristul The Edge. Trupa a câştigat de-a lungul anilor 22 de premii Grammy şi a vândut peste 150 de milioane de albume. Grupul a lansat unele dintre cele mai aclamate albume din lume în anii 1980 - „The Joshua Tree“ şi „Rattle and Hum“. Cel mai recent turneu susţinut de U2, intitulat „360º Tour“, este seria de concerte cu cele mai mari încasări din istorie, cu venituri de 737 de milioane de dolari obţinute în 2010 şi 2011.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările