Blestemul Compact loveşte din nou

Blestemul Compact loveşte din nou

Leo Iorga trece printr-o perioadă grea

Fostul solist al trupei Compact, Leo Iorga, este suspectat de cancer la plămâni. Acum şase ani, doi membri ai trupei şi impresarul au pierit în doar câteva luni. Seria blestemată pare să continue cu necazul abătut acum asupra lui Leo Iorga.

Ştiri pe aceeaşi temă

Recent Leo Iorga (47 de ani), solist al trupei Compact din 1988 şi până în 1996, a aflat de la medici că are o tumoare la plămâni, potrivit declaraţiilor unor surse medicale, citate de Mediafax. Vestea continuă şirul de tragedii ce s-au abătut asupra membrilor formaţiei, care s-au stins din viaţă, cel puţin ciudat, la mijlocul anilor 2000. Necazurile au început cu moartea fostului lider şi basist de la Compact, Teo Peter, care şi-a găsit sfârşitul pe 4 decembrie 2004, în urma unui accident rutier, în care a fost implicat un puşcaş marin, angajat al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti.

La şase luni după moartea lui Teo Peter, un alt membru al formaţiei avea să se stingă din viaţă: chitaristul Emil Valentin Laghia (37 de ani). Fanii formaţiei aveau să înfrunte o nouă pierdere, după încă o lună de la moartea lui Laghia: impresarul Compact, George Popa se stingea din viaţă la vârsta de 51 de ani, cauza fiind un infarct suferit în timp ce dormea.

Deşi s-au scurs mai bine de şase ani de la tragediile foştilor membri Compact, un blestem pare că-i urmăreşte în continuare. Leo Iorga a fost supus ieri unei operaţii la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta" din Capitală, starea sa de sănătate fiind stabilă. În prezent, Iorga se află la Terapie Intensivă, medicii refuzând însă să precizeze dacă muzicianul a fost sau nu operat pentru o tumoare la plămâni.

Amprentă tragică asupra trupei Compact


Teo Peter s-a stins din viaţă în 2004

Pe data de 4 decembrie 2004, toată presa vuia la vestea morţii liderului Compact, Teo Peter. Muzicianul se întorcea acasă cu un taxi, când într-o intersecţie, maşina în care se afla a fost lovită în plin de un automobil de teren aparţinând Ambasadei Statelor Unite ale Americii. Peter, în vârstă de 50 de ani, a murit pe loc. În urma anchetei s-a dovedit că puşcaşul american consumase alcool. Condus la Institutul Naţional de Medicină Legală, acesta a refuzat să i se recolteze probe biologice. Puşcaşul marin a scăpat însă de acuzaţia de omor, în urma unui proces desfăşurat în SUA.

Două decese într-o lună

În iunie 2005, la şase luni de la moartea lui Teo Peter, chitaristul Emil Valentin Laghia a fost găsit mort în apartamentul său din Tulcea. Muzicianul a fost înjunghiat cu mai multe lovituri de cuţit de către concubina sa. Ancheta a stabilit că cei doi avuseseră o ceartă conjugală, în urma căreia muzicianul ar fi încercat să o agreseze fizic pe partenera lui, iar în momentul în care acesta ar fi apucat-o de păr, ea l-ar fi înjunghiat de mai multe ori cu un cuţit de bucătărie. Concubina lui a fost reţinută fiind cercetată pentru omor. În iulie 2005, impresarul Compact, George Popa (care s-a ocupat de prima instalaţie de sunet şi de studioul de înregistrări al grupului) s-a stins din viaţă în somn. Popa a murit în urma unui infarct, după ce în urmă cu câţiva ani mai suferise un altul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările