Bianca Drăguşanu, alba-neagra la CNA

Bianca Drăguşanu, alba-neagra la CNA

Vedeta de televiziune Bianca Drăguşanu

Dacă, iniţial, vedeta de televiziune Bianca Drăguşanu a depus plângeri la CNA împotriva posturilor de televiziune Antena 1 şi Kanal D, cerând să fie sancţionate aspru pentru afirmaţiile defăimătoare la adresa ei, astăzi a transmis un document prin care a anunţat că doreşte să îşi retragă „toate plângerile depuse la CNA referitoare la emisiunile postului Antena 1“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vedeta de televiziunea Bianca Drăguşanu a reclamat la Consiliul Naţional al Audiovizualului posturile Antena 1 şi Kanad D, precizând că acestea i-au încălcat dreptul la propria imagine, viaţa privată, onoarea şi reputaţia. 
 
În urma mai multor emisiuni difuzate de posturile Antena 1 şi Kanal D în perioada 2-15 octombrie, CNA a primit mai multe reclamaţii de la Bianca Drăguşanu. Astfel, una dintre plângeri viza emisiunea „Acces Direct“, difuzată pe 10 ocotmbrie pe Antena 1.
 
Onoarea şi reputaţia, puse în pericol

„În cadrul emisiunii, mai multor persoane neautorizate li s-a permis să îmi aducă injurii şi insulte, au lansat acuzaţii nefondate şi au pus sub semnul întrebării integritatea mea umană“, spune Bianca Drăguşanu în sesizarea transmisă către CNA. Ea a precizat că în emisiune au fost folosite cuvinte injurioase la adresa sa, precum „panaramă“. „Aceste cuvinte au fost folosite pe post la o oră la care se uită şi copiii la televizior. Toate aceste injurii şi calomnii îmi afectează viaţa de familie“, se mai arată în sesizarea Biancă Drăguşanu.
 
„Prin urmare solicit membrilor CNA sancţionarea aspră a postului de televiziune Antena 1 şi a emisiunii «Acces direct». Consider că un astfel de limbaj nu ar trebui să existe la televizor, indiferent de emisiune sau subiect“, mai spune aceasta.
 
De asemenea, vedeta face referire şi la alte ediţii ale emisiunii „Acces Direct“ în care i-au fost încălcate „drepturile şi libertăţile fundamentale, viaţa privată, onoarea, reputaţia şi dreptul la propria imagine“.
 
Totodată, la CNA au fost reclamate mai multe ediţii ale emisiunii „Wow Biz“ de la Kanal D. Potrivit vedetei, în emisiunea difuzată pe 9 octombrie au fost invitate persoane care „au pretins într-un mod mincinos“ că sunt apropiaţii ei. „Mi-au adus injurii şi au folosit un limbaj calomnios şi jignitor, chiar brutal. Mai exact, au folosit insulte, ameninţări, cuvinte şi expresii degradante sau umilitare la adresa mea. De asemenea, au lansat calomnii şi ipoteze mincinoase despre viaţa mea privată, care îmi dăunează integritatea socială, imaginea, profesia, viaţa de familie“, a mai spus Bianca Drăguşanu.
 
Plângeri retrase, dar măsuri vor fi luate

Cu toate acestea, în prima parte a şedinţei CNA de joi, Laura Georgescu, preşedintele Consiliului, a spus că Bianca Drăguşanu a transmis joi dimineaţa un document prin care a anunţat că doreşte să îşi retragă „toate plângerile depuse la CNA referitoare la emisiunile postului Antena 1“, în care s-au făcut referire la persoana sa şi la viaţa sa privată. Bianca Drăguşanu nu a făcut referire şi la plângerile referitoare la Kanal D.
 
Monica Gubernat, un alt membru al CNA, consideră însă că angajaţii CNA au muncit degeaba din cauza reclamaţiilor Biancăi Drăguşanu. „Sunt 50 de pagini de rapoarte, punem oamenii la muncă degeaba? Ne judecăm de-a hârtiile, o dată plângem, o dată ne retragem plângerile“, a spus Gubernat.
 
Însă, Narcisa Iorga, membru al CNA, a spus că se autosesizează ea în cazul emisiunilor respective de la Antena 1 şi Kanal D, chiar dacă Bianca Drăguşanu şi-a retras plângerile referitoare la Antena 1.
Iorga a mai spus că a constatat că în respectivele emisiuni au existat încălcări ale legislaţiei audiovizualului, care de obicei sunt sancţionate de CNA. „Nu putem şterege cu buretele, chiar dacă aceste două posturi sunt protejate de CNA. Trebuie analizate constatările. Pot să mi le asum eu ca fiind autosesizare, chiar dacă doamna Bianca Drăguşanu şi-a retras plângerile (în privinţa Antena 1, n.r.)“, a mai spus Narcisa Iorga. Iorga nu i-a nominalizat pe membrii CNA care ar proteja televiziunile Antena 1 şi Kanal D.
 
Vedeta vrea să fie prezentă la şedinţa CNA

Laura Georgescu, preşedintele CNA, a spus că scopul informării privind retragerea de către Bianca Drăguşanu a plângerilor referitoare la Antena 1 nu era acela ca emisiunile respective să nu mai fie analizate de către CNA şi nici de a fi protejate cele două televiziuni.
 
La rândul său, membrul CNA Radu Călin Cristea a spus că el se simte lezat de astfel de afirmaţii referitoare la „protejarea“ unor radiodifuzori. De asemenea, Radu Călin Cristea i-a cerut preşedintelui CNA, Laura Georgescu, să ia poziţie cu privire la astfel de afirmaţii făcute în cadrul Consiliului. „Mă simt lezat ca instituţiesă aflu că cineva protejează nişte radiodifuzori“, a spus Radu Călin Cristea.
 
Pe de altă parte, în cea de-a doua parte a şedinţei CNA de joi, membrii Consiliului au fost informaţi că Bianca Drăguşanu i-a contactat pe reprezentanţii CNA cerând amânarea discutării subiectului pentru şedinţa de marţea viitoare, la care doreşte să participe şi ea şi avocatul său.
Membrii CNA au acceptat solicitarea Biancăi Drăguşanu şi au amânat discutarea subiectului pentru data de 12 noiembrie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările