Bianca Brad, mesaj de susţinere a referendumului: „O protecţie împotriva degenerării societăţii, şi-aşa zdruncinată de lipsa unor politicieni corecţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bianca Brad FOTO Facebook
Bianca Brad FOTO Facebook

Actriţa şi fostul model Bianca Brad, în vârstă de 50 de ani, a scris pe pagina personală de Facebook un text de susţinere a referendumului pe tema familiei tradiţionale şi a oferit o serie de argumente pentru care va merge la vot.

Bianca Brad a scris pe Facebook un text amplu în care îşi declară susţinerea pentru referendumul de revizuire a Constituţiei privind definirea familiei, ce va avea loc în zilele de 6 şi 7 octombrie. 

Fosta Miss România e de părere că o căsătorie între o femeie şi un bărbat este o normalitate fără echivoc: „E atât de trist cum se complică, răstălmăceşte, manipulează, politizează şi cu câtă uşurinţă şi superficialitate se boicotează o măsură care nu urmăreşte decât să clarifice şi să apere o definiţie, formulată confuz la ora actuală, dar de altfel simplă şi privită cândva ca o normalitate fără echivoc, cum este şi ar trebui să rămână căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Pentru că la asta se reduce toată povestea“.

Diva anilor '90 a oferit şi o serie de argumente pentru care susţine referendumul: 

„Informaţiile esenţiale, puse cap la cap într-un mod obiectiv şi cât mai simplu posibil, neutru, fără patos, sentimentalisme şi expresii alambicate, sunt următoarele:

Iniţiativa de modificare a Constituţiei prin referendum nu este homofobă, nu obligă pe nimeni să se căsătorească şi/sau să rămână într-o relaţie abuzivă şi nici nu atacă familiile monoparentale, ci doreşte doar să reformuleze sintagma actuală «căsătoria liber consimţită între soţi» (care este confuză şi lasă loc de interpretări), cu sintagma «căsătoria între bărbat şi femeie», din dorinţa de a apăra binele şi viitorul ţării... ca să nu mai vorbesc de însemnătatea acesteia pe plan creştinesc.

Întrebarea «aceea» cu DA sau NU nu ascunde absolut nimic dubios! Este o întrebare standard, care este obligatorie prin lege şi se referă strict la revizuirea Constituţiei României, legat strict de schimbarea sintagmei.

Cu alte cuvinte se va revizui o singură lege în Constituţie, care a fost aprobată de Parlament, a fost deja publicată în Monitorul Oficial al României şi se referă la redefinirea noţiunii de famile, în sensul schimbării termenului de «soţi» cu sintagma «un bărbat şi o femeie», modificare adusă art. 48 alin. (1) din Constituţia României. Orice modificare a acestei legi este interzisă prin lege, lipsindu-i avizul Curţii Constituţionale a României“, a adăugat Bianca Brad. 

  

Fostul model a vorbit şi despre costurile ridicate pe care le implică organizarea referendumului, dar şi despre degradarea societăţii civile, în ţările unde căsătoriile gay au fost aprobate de lege:

„Cu tot scepticismul şi cu toată ura împotriva celor care susţin referendumul, e bine să te uiţi la evoluţia (nu tocmai îmbucurătoare a) societăţii din ţările în care au fost aprobate căsătoriile dintre persoanele de acelaşi sex. Pe net sunt destule materiale postate de-a lungul timpului care prezintă nişte faţete mai mult decât urâte, care ar trebui să te pună pe gânduri şi să vezi...pădurea de copaci (...) 

Ceea ce pare acum o problemă irelevantă, comparativ cu problemele vizibil grave, dacă nu se iau măsuri, va deveni o problemă uriaşă şi când şi aceasta va deveni vizibilă, regretele vor fi prea târzii, vizibile şi în România. În ţările care au aprobat căsătoriile gay sunt deja... asta apropo de a învăţa din greşelile altora...“, a adăugat Brad. 

„Nu am absolut nimic cu homosexualii şi cu lesbienele“

În plus, Bianca a menţionat şi de intenţia de boicotare a referendumului prin neprezentarea la vot, promovată şi de o campanie online, „Iubirea nu se votează“, şi e de părere că acest gest reprezintă o lipsă imensă de respect faţă de dreptul la vot: 

„Cât despre neprezentarea la vot, este o lipsă de respect nu numai faţă de România care, draga şi săraca de ea, nu are nicio vină că e condusă prost, ci în primul rând faţă de tine însuţi. Practic îţi baţi joc de dreptul de a vota, câştigat cu greu. Însă oricum o suceşti, toată nebunia asta se reduce la a alege să crezi în teoria conspiraţiei sau în instituţia care stă la baza lumii şi datorită căreia am venit cu toţii pe lume...fie că suntem hetero sau gay, fie pro sau contra probabil celui mai important referendum propus în România (...). Nu este vorba nici despre familiile măcinate de violenţă sau de nepăsare faţă de copiii lor - o problemă într-adevăr foarte gravă, dar care nu se rezolvă boicotând o iniţiativă menită să asigure un cadru social şi moral sănătos. Cine garantează că în familiile gay nu se întâmplă aşa ceva?!?“, a scris fosta actriţă. 

Bianca Brad subliniază faptul că nu este homofobă şi e de părere că modificarea Constituţiei privind familia tradiţională reprezintă o protecţie împotriva degenerării societăţii noastre, „şi aşa zdruncinată puternic de lipsa unor politicieni buni şi corecţi“: 

„Nu am absolut nimic cu homosexualii şi cu lesbienele! Chiar am cunoştinţe pe care le apreciez ca oameni şi cărora le respect alegerea. Însă nu toţi au la fel de mult bun simţ ca cei pe care îi ştiu. Nu este vorba nici de lipsa de empatie, nici de o lege împotriva iubirii, ci de protecţie împotriva degenerării societăţii noastre, şi aşa zdruncinată puternic de lipsa unor politicieni buni şi corecţi, dar şi de solidaritatea dintre români...Nu atac în niciun fel familiile monoparentale şi dreptul acestora de a înfia copii, şi nu le impun nimic“. 

„Îmi pare rău dacă dezamăgesc pe careva, însă şi mai rău mi-ar părea să-L dezamăgesc pe Dumnezeu...“, a conchis Bianca Brad. 

Bianca Brad este o fostă actriţă şi model. În 1990 a câştigat titlul de Miss România. 

Printre vedetele care şi-au declarat susţinerea faţă de referendumul de revizuire a Constituţiei privind familia tradiţională se numără activista anti-vaccin, Olivia Steer, artista Ozana Barabancea, interpreta de muzică populară Sofia Vicoveanca şi rapperul Tudor Sişu. 

De cealaltă parte a baricadei, mai multe vedete şi artişti s-au alăturat unei campanii online, „Iubirea nu se votează“, care are drept scop boicotarea referendumului. Având sloganul „Iubirea nu se votează“, artiştii transmit mesaje video în care explică de ce ei nu merg la vot şi îndeamnă românii să nu se prezinte, la rândul lor, la urne.

Printre vedetele care s-au alăturat campaniei online şi care s-au poziţionat astfel împotriva referendumului se numără cântăreaţa Andreea Bălan (33 de ani), coregraful şi dansatorul Emil Rengle (27 de ani), fashion editor-ul revistei Elle România, Maurice Munteanu (40 de ani), actorul Vladimir Drăghia (32 de ani), dar şi fiul vitreg al Gabrielei Firea, tânărul designer Răzvan Firea (28 de ani). 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite