Ben Affleck, despre abuzurile sexuale de la Hollywood: „Mă voi asigura că voi lua parte la soluţionarea fenomenului“

Ben Affleck, despre abuzurile sexuale de la Hollywood: „Mă voi asigura că voi lua parte la soluţionarea fenomenului“

Ben Affleck a vorbit despre scandalul sexual de la Hollywood FOTO Getty Images

Actorul Ben Affleck, în vârstă de 45 de ani, face noi declaraţii cu privire la „fenomenul“ de hărţuire sexuală de la Hollywood şi spune că, în urma scandalului, şi-a revizuit propriul comportament.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o declaraţie pentru Associated Press, Ben Affleck a vorbit despre scandalul de amploare de la Hollywood cu privire la acuzaţiile de hărţuire şi agresiune sexuală care au ieşit la iveală în ultima perioadă şi spune că, pentru a combate acest fenomen, mai multe femei ar trebui puse în poziţii de putere. 
 
„Mă uit la propriul meu comportament şi mă voi asigura că voi lua parte la soluţionarea fenomenului. Două lucruri ar trebui să se întâmple: mai multe femei ar trebui să ocupe poziţii de putere, iar hărţuirea sexuală ar trebui să reprezinte o problemă şi pentru bărbaţi, însemnând că atunci când sunt martorii unui comportament inadecvat, să denunţe acest lucru“, a declarat Affleck, citat de The Independent. 

Ben Affleck FOTO Getty Images 
 
„Recentele acuzaţii de hărţuire sexuală şi agresiune pe care le-am citit mi-au făcut greaţă. Este total inacceptabil şi mă întreb ce aş putea face eu ca acest lucru să nu se întâmple şi mai multor persoane. Trebuie să acţionăm mai bine pentru a ne proteja surorile, prietenii, colegii de muncă şi fiicele noastre. Trebuie să le fim alături celor care au denunţat astfel de comportamente, iar atunci când suntem martori la acest tip de agresiune, să denunţăm acest lucru. Ar trebui să ne asigurăm că mai multe femei se află în poziţii de putere“, a adăugat actorul. 
 
Starul american, despre care se spune că a fost protejatul producătorului Harvey Weinstein, este şi el vizat de acuzaţii potrivit cărora ar fi pipăit mai multe femei. Relaţia extrem de apropiată dintre Ben Affleck şi Harvey Weinstein i-a adus numeroase critici actorului, după ce timp de mai multe zile a rămas tăcut cu privire la acuzaţiile grave ce îi sunt aduse producătorului de numeroase femei din industria de divertisment.
 
Harvey Weinstein FOTO Getty Images 
 
Cei doi sunt prieteni buni, actorul fiind văzut ca protejatul mogulului. De altfel, Weinstein a fost cel care a făcut posibilă realizarea dramei „Good Will Hunting“ (1997), care le-a adus un premiu Oscar lui Matt Damon şi lui Ben Affleck pentru scenariu.
 
În cele din urmă, actorul a făcut o declaraţie pe marginea scandalului sexual, însă a stârnit din nou reacţii negative, existând multe voci care susţin că Affleck ştia de abuzurile prietenului său. 
 
„Sunt trist şi furios că un om cu care am lucrat şi-a folosit poziţia şi puterea pentru a intimida, pentru a hărţui sexual şi pentru a manipula atâtea femei, de-a lungul deceniilor. Numeroasele acuzaţii ce i-au fost aduse mi-au produs repulsie. Nu putem tolera aşa ceva şi mă întreb ce pot face pentru a mă asigura că aşa ceva nu se va mai întâmpla şi altora“, a comentat Ben Affleck.
 
Affleck a stârnit prin declaraţia sa o serie de dezvăluiri despre propriul comportament neadecvat faţă de femei. 
 
Un utilizator al platformei Twitter a amintit că Affleck i-a pipăit sânii actriţei Hilarie Burton (foto dreapta), în 2003, în cadrul show-ului „TRL“, difuzat de MTV, însă toată lumea a uitat de acel incident.
 

Filmuleţul cu pricina a început să circule în mediul virtual, arătându-l pe Affleck cum îşi pune braţul în jurul gâtului actriţei, însă nu este foarte clar ce face. Totuşi, actorul a recunoscut că a făcut un gest nepotrivit, pentru că a prezentat scuze în mod public: „M-am purtat necorespunzător faţă de doamna Burton şi cer scuze sincer pentru acest lucru.“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările