Avocaţii lui Weinstein cer respingerea plângerii actriţei Ashley Judd împotriva producătorului ca urmare a unui „pact sexual“ între cei doi

Avocaţii lui Weinstein cer respingerea plângerii actriţei Ashley Judd împotriva producătorului ca urmare a unui „pact sexual“ între cei doi

Harvey Weinstein riscă închisoarea pe viaţă pentru acuzaţiile de hărţuire sexuală care i-au fost aduse FOTO Guliver/Getty Images

Avocaţii lui Harvey Weinstein au cerut respingerea plângerii depuse în aprilie de Ashley Judd, menţionând un „pact sexual“ între ea şi producătorul pe care actriţa îl acuză că i-a sabotat cariera pentru că nu a cedat avansurilor sale sexuale, informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Actriţa în vârstă de 50 de ani afirmă în plângerea sa că fostul magnat de la Hollywood, acuzat de aproape 100 de femei de hărţuiri, agresiune sexuală şi viol, i-a spulberat şansele de a apărea în trilogia de succes „Stăpânul Inelelor“, descriind-o regizorului epopeii fantastice Peter Jackson drept „un coşmar“ pe platourile de filmare. 
 
În moţiunea depusă marţi la tribunalul din Los Angeles, avocaţii producătorului inculpat pentru viol şi agresiune sexuală asupra a trei femei şi care neagă toate acuzaţiile, amintesc că actriţa a făcut un "acord" în trecut cu producătorul într-o cameră de hotel. 
 
Ea ar fi acceptat „să o atingă cu condiţia să câştige un Oscar într-unul din filmele sale“. El „ar fi încercat să respecte partea sa de înţelegere încercând să o angajeze pe actriţă în alte roluri pentru a o face să câştige“ una dintre prestigioasele recompense, în special în „Good Will Hunting“ (1997), cu Matt Damon, un rol care i-a revenit în final lui Minnie Driver, nominalizată pentru rol la Oscar. 
 
Ashley Judd FOTO Getty Images
 
„Aceasta reflectă motivaţia sa pentru a o face să avanseze în carieră, nu să i-o distrugă şi subliniază acuzaţiile de defăimare ale actriţei“, argumentează avocaţii lui Weinstein. 
 
Regizorul Peter Jackson a declarat la puţin timp după declanşarea scandalului Weinstein că şi-a amintit de comentarii negative ale producătorului despre Ashley Judd, precum şi despre Mira Sorvino, o altă actriţă care îl acuză de hărţuire sexuală. 
 
„Argumentele domnului Weinstein pentru a încerca să scape de consecinţele conduitei sale josnice sunt nu doar fără fundament, ci insulte“, a replicat avocatul lui Ashley Judd într-o reacţie oferită miercuri AFP. 
 
În motivare, echipa legală a lui Harvey Weinstein adaugă că faptele au fost prescrise şi că hărţuirea descrisă de actriţă nu este „consistentă sau gravă“. 
 
Actriţa afirmă că sub pretextul unei întâlniri profesionale de acum 20 de ani, producătorul ar fi făcut-o să urce în camera sa de hotel de la Beverly Hills şi i-ar fi cerut să-i facă masaj sau să îl lase să o privească când face duş. Ea ar fi făcut acest pact pentru a calma pornirile celui care avea pe atunci puterea de a distruge cariere la Hollywood.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: