Audrey Hepburn şi viaţa neştiută a celei mai elegante femei de la Hollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actriţa Audrey Hepburn ar fi împlint, pe 4 mai, 86 de ani FOTO Getty Images
Actriţa Audrey Hepburn ar fi împlint, pe 4 mai, 86 de ani FOTO Getty Images

Celebra actriţă Audrey Hepburn ar fi împlinit, pe 4 mai, 86 de ani. Cunoscută pentru rolul din „Mic dejun la Tiffany/ Breakfast at Tiffany’s“, numele său este strâns legat de acest film de succes, lansat în 1961, şi de interpretarea frumoasei Holly Golightly. Cu toate acestea, Audrey Hepburn avea, ca oricare altă femeie, complexele şi temerile sale, iar viaţa sa personală nu a fost una uşoară.

Departe de celebra rochie neagră („Little black dress“), pufăitul din portţigarete şi de produsele de patiserie mâncate în faţa magazinului de bijuterii Tiffany’s, actriţa Audrey Hepburn nu avea foarte multe lucruri în comun cu personajul Holly Golightly, pe care l-a interpretat cu atâta măiestrie în filmul „Mic dejun la Tiffany/ Breakfast at Tiffany’s“.

Filmul i-a adus o nominalizare la premiile Oscar, precum şi reputaţia de cea mai elegantă femeie de la Hollywood. Însă, în timp ce inovaţiile aduse de actriţă, atât în cinematografie, cât şi în lumea modei sunt celebrate şi astăzi, la peste 20 de ani de la moartea sa, din 1993, unele aspecte fascinante ale vieţii sale personale nu primesc întotdeauna aceeaşi atenţie.

Publicaţia „Huffington Post“ a alcătuit o listă cu cinci lucruri mai puţin ştiute ale vieţii din spatele camerelor de filmat ale actriţei Audrey Hepburn.

Audrey Hepburn era o femeie introvertită

Deşi rolul personajului Holly Golightly, din „Mic dejun la Tiffany“, care i-a cimentat drumul către succes actriţei, nu era genul de femeie care, după o zi obositoare, să meargă acasă şi să se relaxeze citind o carte bună, Audrey Hepburn era exact opusul personajulul interpretat. Mai mult, starul de la Hollywood a mărturisit că a găsit în lungmetrajul „Mic dejun la Tiffany“ un rol provocator, tocmai din cauza firii sale mai tăcute. „Să joc rolul acestei fete atât de extrovertită a fost cel mai greu lucru pe care l-am făcut vreodată“, a mărturisit actriţa, citată de „Huffington Post“.

Audrey Hepburn FOTO Arhiva Adevărul

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn a avut mai multe slujbe banale înainte de a da lovitura în industria cinematografică

Deşi mai multe rapoarte estimează că veniturile obţinute de Hepburn din filmul „Mic dejun la Tiffany“ ar fi valorat, în prezent, şase milioane de dolari, actriţa a avut şi perioade mai dificile, când a trebuit să accepte tot felul de slujbe mărunte pentru a se putea întreţine. Astfel, potrivit cărţii biografice „Audrey Hepburn: Fair Lady of the Screen“, scrisă de Ian Woodward, Hepburn a lucrat ca asistentă într-un cabinet stomatologic, ca funcţionar public şi, ocazional, ca profesoară de franceză.

Audrey Hepburn FOTO Arhiva Adevărul

audrey hepburn

Audrey Hepburn a trăit în Olanda ocupată de nazişti

Ca adult, viaţa actriţei a fost marcată de strălucirea şi bogăţiile Hollywood-ului. Cu toate acestea, în tinereţe, Hepburn a trecut prin multe încercări dificile pentru a fugi din Olanda ocupată de nazişti. În acest timp, Hepburn a suferit de malnutriţie din cauza lipsei de hrană şi se spune că actriţa ar fi fost nevoită să mănânce bulbi de lalele pentru a supravieţui. De asemenea, Hepburn a pierdut mai mulţi membri ai familei, din cauza participării lor la eforturile rezistenţei naziste.

Audrey Hepburn FTO Arhiva Adevărul

audrey hepburn

Audrey Hepburn a fost Ambasadoare a Buneivoinţe în cadrul UNICEF (Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite)

Experienţa din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a determinat-o pe Audrey Hepburn să-şi îndrepte priorităţile în direcţia actelor umanitare. Astfel, actriţa a devenit Amabasadoarea Bunăvoinţei din partea UNICEF şi a primit Premiul Umanitar Jean Hersholt.

„Pot depune mărturie pentru ceea ce înseamnă UNICEF pentru copii, întrucât eu însămi am fost printre cei care au primit hrană şi sprijin medical după cel de-Al Doilea Război Mondial. Port o mare recunoştină pentru UNICEF şi am încredere în ceea ce face“, declara actriţa, în anul 1989.

La 21 de ani de la moartea sa, amprenta lăsată de Audrey Hepburn în industria cinematografică este vizibilă şi astăzi.Actriţa a murit la vârsta de 63 de ani, pe 20 ianurie, 1993, din cauza cancerului apendicular.


Audrey Hepburn FOTO Arhiva Adevărul

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite