Atunci când dragostea şi averea se negociază: ce prevăd contractele prenupţiale stabilite între vedete

Atunci când dragostea şi averea se
negociază: ce prevăd contractele prenupţiale stabilite între
vedete

Se pare că Guy Ritchie şi Madonna au avut conflicte din nenumărate motive, printre care se numără pasiunea artistei pentru cultul Kabbalah FOTO Reuters

La Hollywood, o căsătorie valorează mai mult decât o simplă uniune spirituală. Înainte de legarea destinelor, vedetele îşi negociază atent contracte prenupţiale în care stabilesc clar termenii unei viitoare despărţiri. La această regulă au apelat foste şi actuale cupluri precum Tom Cruise şi Katie Holmes, Brad Pitt şi Angelina Jolie, sau Guy Ritchie şi Madonna.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tom Cruise şi Katie Holmes

Katie Holmes şi Tom Cruise au format unul dintre cele mai apreciate cupluri de la Hollywood, între 2006 şi 2012, însă divorţul lor nu a surprins pe nimeni, mai ales atunci când s-a aflat că cei doi aveau un contract prenupţial. Cât timp au fost împreună, presa de specialitate dădea ca sigur faptul că în cazul unei despărţiri, Holmes ar primi o avere. După unii, divorţul i-a adus actriţei americane aproximativ 400.000 de dolari pe an, în timp ce alţii au arătat că ar fi primit nici mai mult nici mai puţin de trei milioane de dolari pe an. Indiferent de suma primită, Holmes a avut datoria de a folosi banii creşterii fiicei pe care cei doi o au împreună, Suri. Pe de altă parte, despărţirea dintre cei doi se pare că s-ar fi datorat ameninţării Bisericii Scientologice, Tom Cruise fiind un adept al acestui cult.

FOTO GettyImages/Gulliver

Brad Pitt şi Angelina Jolie

Brad Pitt şi Angelina Jolie ar fi semnat un contract prenupţial în care este prevăzut ca, în caz de divorţ, actorul va rămâne cu averea sa de 130 de milioane de euro, iar partenera lui îşi va păstra bunurile în valoare de 106 milioane de euro. De asemenea, în caz de divorţ, contractul de 101 pagini prevede custodia comună pentru cei şase copii pe care îi cresc împreună. Cei doi ar fi apelat la această soluţie după ce au anunţat că urmează să se căsătorească de Crăciun în Hawaii, locul preferat al mamei Angelinei Jolie, Marcheline Bertrand, care a încetat din viaţă în 2007, din cauza unui cancer ovarian. Ceremonia va fi urmată de o petrecere în familie, la domeniul pe care cuplul îl deţine în Franţa, Château Miraval.

FOTO Reuters

Keith Urban şi Nicole Kidman

Chiar dacă se înţeleg foarte bine, Nicole Kidman şi Keith Urban au stabilit o regulă care odată încălcată acţionează în defavoarea celui din urmă. Dacă solistul de muzică country nu îşi temperează obiceiurile legate de consumul de droguri, atunci va trebui să plătească, exact aşa cum scrie în contractul prenupţial. Nicole Kidman a mai fost căsătorită cu actorul Tom Cruise din 1990, acesta cerând divorţul în 2001. Cei doi au adoptat doi copii: Connor şi Isabel.

FOTO Reuters

Jay Z şi Beyonce

Raperul Jay Z şi Beyonce Knowles formează împreună cel mai bogat cuplu din industria muzicală, cu o avere estimată de peste 750 de milioane de dolari. Pe de altă parte, mai multe zvonuri dădeau ca sigur faptul că relaţia celor doi se clatină, după ce recent, în presă, au apărut informaţii potrivit cărora Jay Z ar fi avut o aventură cu cântăreaţa R&B Mya şi că acesta ar fi susţinut-o financiar pe interpreta în vârstă de 34 de ani. Totodată, în urmă cu două luni, sora cântăreţei Beyonce, Solange Knowles, a fost filmată în timp ce l-a agresat pe Jay-Z într-un ascensor, după petrecerea organizată după gala Met Ball la New York. În cazul în care hotărăsc să divorţeze, contractul dintre cei doi prevede că Beyonce va primi câte un milion de dolari pentru fiecare an în care au fost căsătoriţi, până la maximum 15 milioane. Totodată, cântăreaţa va primi câte cinci milioane de dolari pentru fiecare urmaş pe care-l dăruieşte raperului american.

FOTO Reuters

Justin Timberlake şi Jessica Biel

Unul dintre cel mai prost negociate contracte prenupţiale îi aparţine Jessicăi Biel. După ce s-a logodit cu Justin Timberlake în 2012, aceasta a stabilit să primească, în cazul în care soţul o va înşela, doar 500.000 de dolari. Cei doi s-au logodit în timpul vacanţei de Crăciun din 2011 şi s-au căsătorit pe 19 octombrie 2012, într-o ceremonie restrânsă, care a avut loc în Borgo Egnazia, din sudul Italiei. Apariţiile separate ale acestora în cadrul unor show-uri TV, precum şi faptul că Timberlake ezită să aibă un copil cu soţia lui alimentează speculaţiile conform cărora cuplul s-ar confrunta cu probleme serioase în căsnicie.

FOTO Reuters

Paul McCartney şi Heather Mills

Paul McCartney şi Heather Mills nu încheiaseră un contract prenupţial în momentul despărţirii lor, astfel că Mills putea cere jumătate din averea personală a lui McCartney, estimată la 825 de milioane de lire sterline (1,45 miliarde de euro). Fostul membru Beatles şi Heather Mills şi-au negociatul termenii despărţirii în tribunal, iar la final sentinţa a fost următoarea: Heather s-a ales cu peste 35 de milioane de dolari plus încă 70.000 de dolari pe an pensie alimentară pentru fiica celor doi, Beatrice.

FOTO AFP

Guy Ritchie şi Madonna

La momentul despărţirii celor doi, Madonna avea o avere estimată la aproximativ 590 de milioane de dolari, iar un acord prenupţial nu fusese încheiat. Vedetele, care s-au îndrăgostit unul de celălalt şi s-au căsătorit în 2000, la un castel din Scoţia, provin din lumi diferite, ea, o vedetă fost copil sălbatic transformat în divă, el - un gentlemant englez, regizor de filme cu gangsteri şi cu o pasiune pentru viaţa la ţară. Madonna s-a plâns că deseori Ritchie o tratează cu indiferenţă în public, bea prea mult alcool şi petrece prea puţin timp cu ea şi cu copii lor. Pe de altă parte, se pare că cei doi au avut conflicte din nenumărate motive, printre care se numără pasiunea Madonnei pentru cultul Kabbalah şi decizia controversată a acesteia de a adopta, în 2006, băieţelul din Malawi.

FOTO Reuters

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările